Pentru editia din 2009, bugetul va avea "o evolutie procentuala de maxim 50% pentru a putea extinde aria de activitati a Galei pentru sectorul non-profit".

Bugetul total al Galei Societatii Civile de anul acesta a fost de 95.000 euro, au declarat pentru BizCity oficialii Millenium Communications, agentia organizatoare.

Gala promoveaza si premiaza cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania.

Din suma totala, 60.000 euro au fost onorariul agentiei de relatii publice , iar 35.000 euro costurile de festivitate si promovare.

"Nu urmarim obtinerea unui profit, speram la o evolutie procentuala de maxim 50% pentru a putea extinde aria de activitati a Galei pentru sectorul non-profit", afirma reprezentantii Millenium referitor la bugetul estimat pentru anul viitor. 

Proiectul castigator, "Diferiti, dar impreuna",  apartine Fundatiei pentru Voi, care a facilitat anul trecut angajarea a 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale, in cadrul unor companii mari. Campania avut un buget de 24.000 lei.

Gala Societatii Civile a atras in competitie 74 de organizatii neguvernamentale, trei grupuri de initiativa si trei  persoane fizice. Cele 115 proiecte inscrise au atras fonduri in valoare de 7,9 milioane de euro, fata de anul trecut, cand au fost inscrise 118 proiecte, sponsorizate cu 17 milioane euro.

de Luminita Nitoiu