Gala Societatii Civile 2009 a inregistrat o crestere cu 51% a numarului de inscrieri fata de editia precedenta. Cele 174 de proiecte inscrise in competitie au fost implementate pe parcursul anului 2008 de catre organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice.
Cele mai multe proiecte au fost inscrise anul acesta la sectiunea Servicii Sociale pentru categorii defavorizate (41 de proiecte), iar cea mai mare crestere s-a inregistrat in categoria Educatie si Cercetare, unde a fost inscris un numar dublu de proiecte fata de editia precedenta (38). La categoria nou-introdusa, “Buget -/ Eficienta +“, au aplicat 21 de proiecte, derulate cu fonduri cuprinse intre 0 si  5 000 RON.

 
“Numarul mare de proiecte inscrise la competitia din acest an reprezinta un semnal ca, in anul 2008, un numar tot mai mare de ONG-uri a inteles importanta pe care proiectele desfasurate de ele o are pentru societatea civila din Romania si au dorit sa le faca cunoscute la nivel national prin intermediul Galei Societatii Civile.”, declara Andrei Bortun, Director General al Millenium Communications, initiatorul proiectului Gala Societatii Civile.