Gala Societatii Civile a premiat si anul acesta, in cadrul celei de-a patra editii, cele mai bune proiecte ale organizatiilor neguvernamentale din Romania care au reusit sa schimbe ceva.

Marele premiu a fost acordat pentru proiectul "Diferiti, dar impreuna", prin intermediul caruia, anul trecut au fost angajate 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale. Proiectul, castigator la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate, apartine Fundatiei pentru Voi, singura organizatie neguvernamentala din Timisoara care ofera aceste tipuri de servicii comunitare pentru adultii cu dizabilitati inteclectuale.

La sectiunea "Protectia mediului", castigatoare a fost Organizatia Mihai Eminescu Trust, pentru proiectul "Restaurarea zonelor umede din rezervatia Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara".

"Bunica a fost cea care mi-a zis ca toata viata va fi o lupta. Lupta pentru comunitate este cea mai frumoasa, iar noi am castigat aceasta lupta prin acest proiect. Ne pregatim acum sa construim in Breite o casa cu acoperis verde", a spus directorul organizatiei, Fernolend Caroline.

Proiectul tanarului Dan Patzelt, "Eu nu blochez intersectia", a fost foarte apreciat de juriu, motiv pentru care a primit un premiu extraconcurs. "Campania a pornit dintr-o frustrare a mea, generata de lipsa de bun simt a soferilor, care intra in intersectie desi nu o pot traversa si blocheaza traficul. De aceea am decis sa imi lipesc un mic sticker, cu mesajul www. EU NU BLOCHEZ INTERSECTIA .ro", a explicat Patzelt.

Campania sa a inceput pe 1 aprilie 2008. "Pentru ca am primit mail-uri si din multe alte orase, caut sponsori care vor sa se implice in viata comunitatii. Caut firme de "print" care sa produca stickerele si sa le si lipeasca, pentru a facilita extinderea campaniei si prevenirea transformarii acestor orase intr-un Babilon, cum este Bucurestiul, momentan", a adaugat acesta.