Gala Societatii Civile 2008, editia a VI-a, a dat startul seriei de activitati pentru sprijinirea sectorului non-profit din Romania, prin seminarul “Managementul proiectelor,” care a avut loc miercuri, 9 aprilie 2008.

Gala Societatii Civile 2008, editia a VI-a, a dat startul seriei de activitati pentru sprijinirea sectorului non-profit din Romania, prin seminarul “Managementul proiectelor,” care a avut loc miercuri, 9 aprilie 2008.

Seminarul a fost sustinut de Alin Ivan – Consultant in management, SVASTA Consult si Cristina Fulga - membru al retelei de traineri din cadrul Institutului European din Romania, colaborator SVASTA Consult.

Seminarul a reprezentat o resursa pentru reprezentantii sectorului non-profit din Romania, care implementeaza proiecte sociale. In cadrul acestuia au fost atinse teme precum: problema care defineste un proiect; situatia existenta la nivel national; nevoile categoriei de public tinta caruia se adreseaza proiectul; planificarea eficienta a resurselor din cadrul bugetului unui proiect; identificarea riscurilor si a strategiilor de reducere a efectelor negative; stabilirea scopului si a obiectivelor specifice unui proiect; criteriile de evaluare ale proiectelor sociale (eficienta, eficacitate, impact, relevanta); identificarea unor modalitati de substituire a tipurilor de resurse din cadrul unui proiect si distributia acestuia pe activitati.

De asemenea, in cadrul seminarului, un domeniu de interes pentru organizatiile neguvernamentale, fondurile structurale europene, a avut parte de o prezentare ampla: informatii generale despre cele trei fonduri care pot fi accesate pentru obtinerea de finantari, conditiile finantarii si institutiile acreditate etc.

Site-ul www.galasocietatiicivile.ro gazduieste competitia din acest an, inscrierile si jurizarea realizandu-se online. Proiectele sectorului neguvernamental mai pot fi inscrise pana la 15 aprilie 2008, jurizarea desfasurandu-se in perioada 16 aprilie – 7 mai. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc in data de 21 mai la Ateneul Roman.

Extra Info:
Alin IVAN a absolvit Academia de Stiinte Economice in anul 1998, facultatea de Finante. Dupa absolvirea facultatii a lucrat 13 luni la Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania si a inceput colaborarea cu firma SVASTA Consult. Alin a fost implicat in numeroase proiecte de dezvoltare ale clientilor privati ai firmei, proiecte finantate din fonduri europene (rambursabile si nerambursabile). De asemenea, a fost implicat in diverse proiecte de asistenta tehnica finantate prin programele PHARE si ISPA pentru institutii romanesti. In prezent, Alin IVAN este consultant si trainer in cadrul firmei SVASTA Training.

Cristina FULGA a absolvit Academia de Stiinte Economice, Facultatea de Cibernetica Economica si Planificare. Cristina a lucrat in cadrul unor institutii/organizatii renumite, Institutul de Cercetare pentru Tehnica de Calcul, Guvernul Romaniei, Ministerul Finantelor, Ministerul Sanatatii si Crown Agents.