Cea de-a VII-a editie a Galei Societatii Civile, care isi va desemna castigatorii pe 20 mai, a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri din istoria sa, cu 51% mai mult decat la editia precedenta, informeaza initiatorii proiectului, reprezentantii Millenium Communications.

Cele 174 de proiecte inscrise in competitia de anul acesta au fost implementate pe parcursul anului 2008 de catre organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice si au atras fonduri in valoare totala de aproximativ 21 de milioane de euro.

"Numarul mare de proiecte inscrise la competitia din acest an reprezinta un semnal ca in 2008 un numar tot mai mare de ONG-uri a inteles importanta pe care proiectele desfasurate de ele o au pentru societatea civila din Romania si au dorit sa le faca cunoscute la nivel national prin intermediul Galei Societatii Civile", a declarat Andrei Bortun, director general al Millenium Communications.

Muntenia ocupa primul loc in clasamentul implicarii in sectorul non-profit, cu 98 de proiecte inscrise anul acesta la Gala Societatii Civile, competitie care promoveaza si premiaza spiritul civic.

Anul acesta, cele mai multe proiecte au fost inscrise la sectiunea Servicii Sociale pentru categorii defavorizate (41), iar cea mai mare crestere s-a inregistrat la categoria Educatie si cercetare, unde a fost inscris un numar dublu de proiecte fata de editia precedenta. La categoria nou-introdusa, “Buget -/ Eficienta +“, au fost incadrate 21 de proiecte, derulate cu fonduri in valoare de pana la 5.000 lei.

Jurizarea proiectelor inscrise in competitie se va desfasura in perioada 8 aprilie-10 mai, iar cele mai bune proiecte inscrise vor fi premiate pe scena Ateneului Roman, pe 20 mai. Din juriu fac parte, printre altii, Aurora Liiceanu, Radu Paraschivescu, Catalin Stefanescu, Cristian Tabara, Luciana Simona Velea, Iulian Comanescu, Mariela Neagu, Cristiana Copos, Medeea Marinescu, Mihaela Radulescu si Robert Turcescu.

Gala Societatii Civile promoveaza spiritul civic si cele mai bune proiecte implementate de sectorul neguvernamental din Romania. La editia de anul trecut, cele 115 proiecte inscrise au atras fonduri de 7,9 milioane de euro.