Șapte artiști pop români cântă împreună piesa „Cel mai frumos cadou”, pentru cei mai vulnerabili copii ai României. În plină pandemie, care a afectat profund industria muzicală, dar și societatea românească în ansamblu, artiști importanți din România fac un gest de solidaritate și se alătură pro-bono cauzei Hope and Homes for Children, pentru ca 1600 de copii aflați în risc de separare familială să rămână alături de părinții lor. Roton Music a decis să doneze acestei cauze toate încasările obținute pentru această piesă.
 
Keo, Alexandra Ungureanu, Alina Eremia, Ami, Lidia Buble, Paula Seling și Liviu Teodorescu sunt artiștii care au înregistrat piesa și videoclipul „Cel mai frumos cadou”, care începând de astăzi își reîncepe călătoria la radio, TV și în mediul online. Piesa este un remake al piesei originale lansate de Keo și Alexandra Ungureanu în urmă cu 10 ani, în decembrie 2010, pe muzica lui Keo & Ralflo și versurile lui C. Enache - un succes cu peste 20 de milioane de vizualizări. Videoclipul piesei „Cel mai frumos cadou” relansate în acest an este realizat de Mihai Laz, combinând imagini din cadrul spotului social regizat de Tom Wilson cu filmări originale realizate cu cei șapte artiști implicați.
 
 
Fiecare donație contează. Un simplu SMS cu textul HOPE la 8844 înseamnă o donație de 2 euro lunar, care poate salva viața unui copil. Platforma online www.pretulbinelui.ro permite donatorilor să facă o donație lunară cu cardul. 
 
Acum, în prag de Sărbători, din nefericire există copii în România care riscă să fie separați de familie și, inevitabil, să ajungă în centre de plasament sau în forme de protecție specială. Pentru ei, cel mai frumos cadou este să rămână alături de părinții lor. Familiile care se confruntă cu sărăcia extremă au de multe ori nevoie doar de un mic ajutor pentru a nu-și pierde copiii – un acoperiș reparat, lemne pentru foc, haine groase pentru cei mici, sau plata chiriei pentru o perioadă de timp - iar Hope and Homes for Children are nevoie de susținerea donatorilor pentru a reuși să facă toate aceste intervenții.
 
ȘTEFAN DĂRĂBUȘ, Hope and Homes for Children: „De cele mai multe ori, disperarea și neputința sutelor de mii de copii pe cale să fie rupți de părinții lor sunt ignorate, pentru că nu se aud și nici nu se văd. Acești șapte artiști le fac ”cel mai frumos cadou” de Crăciun, nu doar lor, pentru că le fac cunoscute dramele, dar și nouă, pentru că ne dau șansa să facem un miracol, ajutându-i să rămână împreună.”
 
Anul acesta suntem în pragul unei crizei umanitare în România, în contextul pandemiei COVID-19, care a generat cea mai mare creștere a sărăciei extreme din ultimii 20 de ani pe plan mondial. Campania Prețul Binelui, lansată de Hope and Homes for Children în octombrie 2020, este un semnal de alarmă: Sărăcia extremă separă copiii de părinți, treptat, până îi separă de tot. În urma acestui apel, Fundația își propune să susțină 1600 de copii aflați în situație de risc și familiile lor, prin intervenții integrate care să țină copiii în siguranță, acasă, în următoarea perioadă.
 
KEO: „Piesa „Cel mai frumos cadou” împlinește anul acesta 10 ani de la lansare. Mă bucură extrem de mult că reușim acest remake împreună cu Hope and Homes for Children și împreună cu toți artiștii care s-au alăturat campaniei. Cel mai frumos cadou pentru mine este fiica mea, Arya. Mă doare de fiecare dată când văd un copil suferind, din orice motiv, mă doare cu atât mai mult de când sunt părinte.”
 
ALEXANDRA UNGUREANU: „Hope and Homes for Children are o cauza extrem de frumoasa, în care orice om trebuie să participe cu cât de puțin poate, pentru că un copil nu trebuie să știe ce înseamnă suferință. Un copil trebuie să aibă parte de afecțiune și de tot ce are nevoie pentru o copilărie frumoasă. Cu toată această emoție adunată sperăm să mobilizăm cât mai multe inimi într-un scop frumos - un Crăciun perfect și o viață frumoasă pentru toți copiii.”
 
ALINA EREMIA: „Mi se pare un gest incredibil de frumos că Hope and Homes for Children vine în ajutorul copiilor instituționalizați sau care trăiesc în sărăcie, și mi-am dorit foarte mult să fiu parte din acest proiect. Îndemn toți oamenii care vor vedea videoclipul să întindă o mâna de ajutor. Sărbătorile înseamnă familie, iubire și dăruire. Din păcate, nu toți copiii au șansa să petreacă aceste sărbători cu familiile lor. Hai să îi ajutăm să rămână acasă, alături de părinți.” 
 
AMI: „Toate cadourile sunt frumoase dacă sunt în familie, și cred că Cel Mai Frumos Cadou este acela de a fi în mijlocul familiei tale. Ce putem face noi este să le oferim o fărâmă de speranță oamenilor care au pierdut-o.”
 
LIDIA BUBLE: „Mă simt onorată să fac parte din acest proiect. Nu îmi pot imagina ce este în sufletul copiilor care riscă să fie separați de părinți, ce este în sufletul părinților lor. Eu provin dintr-o familie foarte numeroasă, cu 11 copii, și pentru copii dau totul. Cel mai frumos cadou al copilăriei mele este faptul că am fost binecuvântată cu frați și surori minunați, iar sărbătorile erau minunate alături de ei.”
 
PAULA SELING: „Atunci când pot să ajut, o fac cu toată inima. Ador să cânt, îmi place foarte mult piesa și mă bucur că printr-un cântec, un cântec atât de frumos, putem ajuta copiii care au nevoie de noi. Eu am avut norocul să mă nasc într-o familie care a făcut totul pentru mine și fratele meu, a sacrificat totul pentru ca noi să fim fericiți. Cred că fiecare copil merită asta.”
 
LIVIU TEODORESCU: „Din câte am auzit, rata de abandon a crescut foarte mult în timpul pandemiei, și cred că este momentul cel mai bun să tragem un semnal de alarmă și să ne implicăm. Vocile noastre pot transmite mesajul acesta unui public foarte larg care să conștientizeze problema. Nu e simplu să ne punem în situația acestor copii, dar putem ajuta, putem să îmbunătățim lucrurile pentru generațiile următoare, măcar.”
 
 
Parteneri media
Digi FM, DoR, IQads, Itsy Bitsy, Kiss FM, Magic FM, Observator Cultural,
Prima TV, PRO TV, Radio România Actualități, Rock FM, SMARK, TVR
 
***
Pionier în industria muzicală din România, Roton Music este creatorul unei întregi generații de talente. Privită ca un reper în industrie încă din 1994, casa de discuri Roton și-a creat și consolidat rolul de descoperitor si dezvoltator de talente.
 
Printr-un catalog care a generat mereu valuri de emoție în rândul publicului, Roton Music unește sub aceeași umbrelă artiști din toate sferele muzicale – de la Compact, Iris, Holograf, Phoenix, apoi Mădălina Manole, Laura Stoica, nume importante din folclor cum ar fi Sofia Vicoveanca, Ioan Bocșa, până la Akcent, Fly Project, INNA, Alexandra Stan, Mihail, Manuel Riva, Sasha Lopez și Misha Miller. De cel puțin zece ani, artiștii noștri sunt o prezență constantă în topurile internaționale, fapt care a generat, pentru Roton, imaginea celui mai mare exportator de muzică din România.
 
În paralel, Roton reprezintă pe piața locală unele dintre cele mai importante case de discuri internaționale. Factorul inovator este și el asigurat prin investiția continuă în muzica urbană de calitate, fapt care a generat, în mod natural, un parteneriat strategic cu cel mai puternic label urban din România, Seek Music. Iar, în ceea ce privește creativitatea exprimată prin diversitate artistică, aceasta este cel mai bine definită de UNINVITED, label-ul creat împreună cu HaHaHa Production.
 
Așadar, aflat într-o continuă expansiune, portofoliul Roton include, în acest moment, și o multitudine de alte sublabel-uri, precum:
 
• INAMEIT – locul devenit ”acasă” pentru cei pasionați de muzica dance;
 
• Tezaur – mediul ideal pentru cei care curioși de redescoperirea folclorului românesc;
 
• Clopoțelul Magic – canalul în care este generat, în mod constant, conținut dedicat copiilor.
 
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până în iunie, 2020, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 12 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 6.020 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 458 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.
 
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 34.310 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, peste 1.872 de tineri au fost sprijiniți pentru o viață independentă, 2.112 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 1012 în centrele de primire în regim de urgență. 9.290 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.
 
Peste 58.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Până în prezent, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case de tip familial.