Proiectul presupune rezolvarea primelor 23 de nevoi școlare

înscrise pe platformă

 

Decembrie: 23 de zile pentru 23 de zâmbete de copil

 

În luna decembrie, Asociația Zi de BINE se alătură Organizației Narada și împreună dezvoltă Alerta ELEV, disponibilă pe website-ul hartaedu.ro. Proiectul presupune rezolvarea primelor 23 de nevoi școlare înscrise pe platformă, prin lansarea unei campanii de donații susținută de Ascociația Zi de BINE. Prin intermediul acestei campanii, ce se va desfășura în perioada 1-23 decembrie, cele două organizații își propun să ofere o șansă reală copiilor din medii defavorizate de a-și atinge visurile.

 

Hartaedu.ro este o platformă online unde pot fi înregistrate urgențele care trebuie rezolvate în școlile din România. În cadrul platformei hartaedu.ro, profesorii și chiar părinții se pot conecta pentru a semnala urgențele din școala în care predau și respectiv școala în care învață copiii lor, fie că este vorba de lipsa tabletelor pentru școala online, de mobila veche care trebuie înlocuită, toalete defecte sau lipsa sistemelor de încălzire.

 

Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin.

„Ne propunem să rezolvăm 23 de nevoi școlare pentru copiii care se confruntă cu provocări în educație, activând Alerta ELEV, disponibilă pe hartaedu.ro. Fiecare zi din perioada 1-23 decembrie va aduce în prim-plan o altă alertă, o altă poveste de viață, oferindu-le celor 23 de copii o șansă reală de a-și vedea visurile transformate în realitate. În aceste momente dificile, o oportunitate poate face diferența pentru un copil, cu privire la atingerea potențialul și a nu rămâne blocat în dificultățile cu care se confruntă. Fiecare donație din această perioadă devine o piatră de temelie în construcția unui viitor mai bun pentru acești copii. Alături de Narada, suntem hotărâți să facem din această lună o perioadă în care fiecare copil să aibă o voce, să-și facă auzită povestea și să capete puterea de a crede într-un viitor cu final fericit”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

 

Hartaedu.ro este un instrument valoros care poate conecta profesorii și școlile, cu ONG-urile și companiile care fac investiții sociale, oferind acces și resurse pentru a mobiliza comunitățile locale și mediul de business, cu scopul de a găsi soluții și a rezolva diverse probleme.

 

După doi ani de la lansarea acestui proiect, Hartaedu a rescris poveștile a peste 60.000 de elevi din România, cărora le-a oferit acces la mijloacele necesare pentru a se dezvolta atât pe plan academic, cât și fizic și socio-emoțional. Cu peste 1 milion de euro investiți în educație, HartaEdu a găsit soluțiile de finanțare, cu ajutorul comunităților, companiilor și ONG-urilor, pentru a susține 445 de alerte.

 

„Alerta ELEV este un proiect gândit încă de la început ca fiind unul de suflet pentru echipa Narada. Iar faptul că Asociația Zi de Bine a răspuns pozitiv asocierii cu noi în lansarea acestui proiect, reprezintă un mare plus de încredere și speranță pentru echipa naradienilor. Alerta ELEV a apărut după ce am cunoscut-o pe Roxana, o elevă dintr-un sat de munte, izolat, ce cânta ca o ciocârlie, dar, pe cât de minunat era glasul ei, pe atât de mici îi erau visele. Pentru că nu a îndrăznit niciodată să viseze că ar putea merge la un liceu de artă și ar putea să se exprime prin muzică. Iar asemenea ei sunt mii de copii ce au un potențial incredibil, dar le lipsește susținerea potrivită la momentul potrivit. Împreună cu Zi de Bine știm că vom reuși să colorăm câteva visuri și probabil să rescriem multe povești”, a declarat Raluca Jianu, CEO Narada.

 

Hartaedu.ro scoate la suprafață nevoile din școli și mobilizează comunitatea pentru a găsi soluții de rezolvare. La fel de urgente sunt, însă, și nevoile elevilor de pe băncile acelor școli. 

 

În comunitățile Narada, unde s-au rezolvat alerte școlare, au fost identificați mulți copii cu potențial, dar lipsiți de un mediu de susținere și resurse pentru a-și îndeplini visurile. Copiii din mediu rural au nevoie sa exploreze prin interacțiune, prin accesul la informații utile și prin abordări de noi orizonturi, dincolo de limitele trasate de comunitatea mică în care trăiesc.

 

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

 

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.