”Alternopedia e un proiect la care ne gandim de aproape doi ani. Acum a luat forma unui program de explorare personala prin teatru dedicat oricarei persoane care isi doreste mai mult si care a ales sa mearga altfel. Ne-am propus sa continuam povestea Ideo Ideis, saptamana de saptamana, momentan doar in Bucuresti. Ideea ne-a venit auzind de la tot mai multi oameni ”nemultumirea” cum ca festivalul asta dureaza mult prea putin . Ne-am dat seama atunci ca din moment ce avem puterea si know-howul pentru a continua povestea si in alte orase si pe o perioada mai lunga de timp, avem si datoria sa facem asta.” (Andreea Bortun, Co-Founder Alternopedia)

Ca structura, Alternopedia inseamna 2, 4, 6 sau 8 luni de recreatie inspirata de teatru, organizata in 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoastere, lucru in echipa, improvizatie si interpretare).
Fiecare modul are 7 saptamani si include 8 intalniri :
- 7 ateliere  de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, a cate 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Branduse, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae si Alin State);
- 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrima & stage combat cu Florin Kievorkian, muzica & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu).

In plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia sa intre in dialog cu unul dintre sustinatorii proiectului (Marius Manole, Catalin Stefanescu, Vlad Zamfirescu si Medeea Marinescu), in cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

„Un tip de prejudecata ne indeamna sa rupem artistii de oamenii ”normali” si sa facem din arta ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atat de utile pentru dezvoltarea fiecaruia, incat cred ca ar trebui folosite nu doar intr-un proiect ca Alternopedia, ci la scara larga, in orice institutie de invatamant." (Marius Manole, sustinator Alternopedia)

Teatrul nu e doar pentru scena, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele ii aduc pe participanti mai aproape de ei insisi si de potentialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale si intalniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la aceasta experienta sa devina mai dezinhibati si mai increzatori in propriile forte. 

Sa fii Alternoped inseamna sa vrei mai mult de la tine, sa crezi ca poti sa mergi altfel: impotriva curentului, impotriva cliseelor, impotriva plictiselii.
Inscrierile se fac pana pe 10 octombrie pe www.alternopedia.ro.

In weekendul 21-22 septembrie orice persoana interesata este asteptata la atelierele deschise Alternopedia, pentru un demo gratuit al experientei. Grupele vor fi programate intre orele 12:00 si 16:00.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.alternopedia.ro, www.facebook.com/alternopedia sau sa contactati Andreea Bortun, andreea@alternopedia.ro.