Odata cu toamna, Asociatia De dragul artei se reintoarce cu programele gratuite de educatie creativa organizate la Muzeul National „George Enescu”. Proiectul "Muza.Muzica.Muzeu" revine, astfel, in luna septembrie, cu o ultima serie a programelor dedicate copiilor de 2-6 ani si parintilor acestora.

Asemanator lunilor iunie-iulie ale acestui an, programele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: „Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” si „Domnul Do si Domnisoara La”.  Ambele sunt gratuite atat pentru copii, cat si pentru adulti, inscrierea fiind obligatorie incepand cu ziua de luni a saptamanii in care este programata intalnirea.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzica, miscare si instrumente muzicale. Intreaga abordare educativa are drept principala miza creativitatea, iar prin imbinarea mai multor arte in cadrul aceluiasi atelier se urmareste absorbtia naturala a practicilor si valorilor de catre copiii mici care, in viitor, vor aborda cultura intr-o maniera fireasca, accesibila si atractiva. Totul are loc sub indrumarea specialistilor in educatie muzeala si dans creativ si cu ajutorul unor muzicieni care vor canta si incanta audienta cu fragmente din lucrari cunoscute ale universului enescian.

Tema 1:„Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus” – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Dansul, muzica si miscarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se intampla cand intra in joc esarfe colorate, intrumente si papioane dichisite? Iese la iveala un exercitiu de creativitate pentru adulti si copii, in care vor invata, impreuna, care sunt atractiile muzeului si bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2:„Domnul Do si Domnisoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Programul incepe cu prezentarea Domnului Do caruia ii plac tablourile si colectioneaza diplome, fotografii si tot felul de obiecte pe care le veti descoperi impreuna cu organizatorii. Domnisoara La este foarte eleganta si draguta, ea semanand mult cu Maruca Cantacuzino, sotia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altadata. Partea de atelier consta in organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar daca este cald si frumos, Domnul Do si Domnisoara La va vor invita sa explorati gradina “sonora” din spatele palatului.

Va asteptam la ultima serie a acestor programe, o vizita interactiva si educativa de neuitat atat pentru parinti, cat si pentru copii! Veti avea parte de clipe pline de veselie, curiozitate, muzica, dans, istorie, creativitate… toate pentru cei mici si cei mari, puse la dispozitie de Asociatia De dragul artei si de Muzeul „George Enescu” prin proiectul" Muza.Muzica.Muzeu.", finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, la e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesara precizarea datei, numele si varsta copilului) sau la tel. 0747 027 353. Participarea este gratuita atat pentru copii, cat si pentru parinti. Din cauza numarului mare de solicitari va sfatuim sa solicitati inscrierea in cursul zilei de luni a saptamanii programului.


***
Despre coordonatorul proiectului

Asociatia De dragul artei isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie, prin diverse activitati de improvizatie artistica.

 
Partener principal

Muzeul National “George Enescu” se afla in Palatul Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141. Expozitia permanenta dedicata marelui muzician – compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor – se desfasoara in doar cateva sali de la parterul somptuosului Palat si in casa memoriala din spatele palatului, incercand sa refaca traseul vietii compozitorului. www.georgeenescu.ro