In week-endul 25-26 august 2012, la targul Slow Food din Piata Sfatului, organizat de Asociatia Roadele Pamantului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a promovat traditiile alimentare autohtone.

Targul a fost deschis atat sambata cat si duminica, intre orele 10.00-16.00,  programulfiind prelungit gratie vremii frumoase.

Asa cum probabil stiti deja, produsele de la targul Slow Food sunt fara adaosuri si aditivi artificiali si pe majoritatea le gasiti doar aici. Oferta targului a fost foarte variata si a inclus branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, preparate din carne de porc sau de vanat, paine, turta dulce, prajituri de casa, vin, palinca, mustar de Tecuci, pastrav afumat si icre de pastrav dela Rasnov, produse apicole si multe altele. Cum vara este pe terminate, puteti deja sa va faceti loc in camara pentru dulceturile, siropurile, compoturile, zacusca si restul bunatatilor conservate, prezente din belsug in acest weekend in Piata Sfatului.

Avand in vedere ca Slow Food este un concept dezvoltat la nivel international, la targul “Roadele Pamantului” sunt prezente de fiecare data si produse din strainatate. La aceasta editie ati avut ocazia sa adaugati in cosul de cumparaturi specialitati italienesti sau branzeturi olandeze.


***
Targul Slow Food „Roadele Pamantului” este un proiect al Convivium-ului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov. Proiectul a demaratla Brasov, in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori, educarea gustului si promovarea produselor locale, in detrimentul culturii fast food.

In contextul in care in Romania pietele de cartier tind sa devina spatii de desfacere pentru intermediari si importatori, Targul Slow Food “Roadele Pamantului” dela Brasoveste o piata destinata producatorilor locali si produselor lor. Evenimentul are loc in ultimul week-end al fiecarei luni calendaristice, in Piata Sfatului din Brasov.

 
Slow Food este o organizatie globala non-profit sprijinita de membri din 150 de tari din lume si infiintata in 1989 in Italia. Rolul Slow Food la nivel international este de a contracara ascensiunea industriei fast-food, disparitia traditiilor alimentare locale si interesul din ce in ce mai scazut al oamenilor fata de hrana pe care o consuma, fata de sursele acestei hrane, gustul si modul in care optiunile noastre alimentare afecteaza restul lumii. In prezent exista peste 100.000 de membri grupati in 1.300 de miscari locale (Convivium-uri) in intreaga lume, precum si o retea de 2.000 de comunitati alimentare care practica agricultura la scara redusa si productia sustenabila a alimentelor de calitate.