Inscrierile in cadrul celei de-a IX-a editii a Galei Societatii Civile se desfasoara in perioada 21 februarie - 18 martie 2011. Formularul de inscriere poate fi completat online, pe site-ul galasocietatiicivile.ro.

Incepand cu acest an, alaturi de sectiunile traditionale, organizatiile non-profit, neguvernamentale, grupurile de initiativa si persoanele fizice vor putea inscrie proiectele in alte 3 sectiuni noi: “Proiecte si campanii de Voluntariat”, “Proiecte pentru Tineret” si “Proiecte si campanii de CSR”.

De asemenea, incepand cu aceasta editie participantii vor avea posibilitatea sa-si nominalizeze proiectele la 4 premii speciale pentru: Eficienta, Impactul, Durabilitatea si pentru Originalitatea proiectelor non-profit.

Noua structura a competitiei contine 16 sectiuni/ 4 categorii:

CATEGORIA A
Sectiunea A.1 Educatie, Invatamant, Cercetare
Sectiunea A.2 Arta si Cultura
Sectiunea A.3 Apararea drepturilor indivuduale/ colective
Sectiunea A.4 Comportament civic si Participare publica
Sectiunea A.5 Sanatate
Sectiunea A.6 Incluziune sociala
Sectiunea A.7 Servicii de Asistenta sociala
Sectiunea A.8 Protectia mediului
Sectiunea A.9 Dezvoltare economica si sociala

CATEGORIA B
Sectiunea B.1 Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT
Sectiunea B.2 Proiecte pentru TINERET

CATEGORIA C
Sectiunea C.1 Buget - / Eficienta +
Sectiunea C.2 IMPACT
Sectiunea C.3 DURABILITATE
Sectiunea C.4 ORIGINALITATE

CATEGORIA D
Sectiunea Proiecte si campanii de CSR
In cadrul acestei sectiuni pot fi inscrise doar proiecte de CSR, initiate si realizate in parteneriat cu organizatii non-profit, neguvernamentale.


Pentru inscrierea proiectelor in competitie, participantilor le sta la dispozitie Ghidul de inscriere, in care sunt descrisi pasii care trebuie parcursi.

Odata cu extinderea structurii competitiei a fost extins si juriul, anul acesta proiectele participante vor fi evaluate de catre 72 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, reprezentanti ai sectorului privat, specialisti in marketing, comunicare, CSR, public affairs si specialisti cu competente de management si comunicare din industria de relatii publice si advertising. Procesul de jurizare se va desfasura online, in doua etape, in perioada 30 martie – 2 mai.

In competitia Galei Societatii Civile pot inscrie proiecte asociatii sau fundatii, grupuri de initiativa si persoane fizice din Romania. Sunt eligibile proiectele care au fost initiate in anul 2009 sau 2010 si s-au finalizat cel tarziu in ianuarie 2011, care au rezultate cuantificabile si demonstrabile, exceptand proiectele inscrise la editia anterioara a evenimentului cu aceeasi perioada de desfasurare. Nu sunt eligibile programele sau activitatile cu caracter permanent ale unei organizatii. Pentru a afla care sunt conditiile in care trebuie sa se incadreze un proiect pentru a deveni eligibil consultati Regulamentul competitiei.

La editia anterioara a Galei Societatii Civile au fost inscrise in competitie 192 de proiecte, un numar record fata de editiile precedente. Proiectele participante au atras fonduri in valoare de aproximativ 13 de milioane de euro. Marele premiu al celei de-a VIII-a editii a Galei Societatii Civile a revenit Asociatiei Mihai Eminescu Trust pentru proiectul Satul de-sine-statator (Whole Village Project). Acesta a avut ca scop regenerarea si dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale din Transilvania prin conservarea si valorificarea patrimoniului cultural si a peisajului istoric. Juriul a fost impresionat de rezultatele notabile si cuantificabile care au dus la indeplinirea obiectivelor proiectului precum salvarea si restaurarea cladirilor istorice, pregatirea profesionala a comunitatilor locale, sprijinirea micilor intreprinzatori locali si promovarea zonei ca destinatie turistica in Europa. Proiectul a fost, de asemenea, castigatorul premiului I la sectiunea Arta si Cultura.

Mai multe informatii despre competitia de anul acesta puteti gasi pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, in sectiunea Competitie.