Anul acesta, impactul celor 145 de premianti si nominalizati a insemnat donatii si voluntariat in valoare totala de 14,8 milioane euro. De la tratament pentru copii cu autism la servicii pentru oameni cu boli terminale, de la sustinerea protestelor civice ale cartierelor la cursuri de arhitectura pentru copii, de la case pentru familii fara adapost la laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei, toti acesti bani au sustinut initiative care fac viata mai buna intregii societati si ne dau incredere in capacitatea comunitatii romanesti de a se ajuta singura.

Gala Oameni pentru Oameni premiaza anual actele filantropice care au cel mai mare impact in comunitate. Sunt recunoscute fapte generoase atat ale persoanelor cat si ale companiilor, precum si inovatia si profesionalismul in domeniul strangerii de fonduri in randul organizatiilor neguvernamentale si al voluntarilor lor. In cei 11 ani de existenta a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane si institutii si suma totala a donatiilor a crescut de la 4 milioane de euro in 2003 la 14,8 milioane in 2014.

Gala este organizata de Asociatia pentru Relatii Comunitare, un grup de profesionisti care promoveaza cultura filantropica prin educatie si dezvoltarea de instrumente de strangere de fonduri, si AmCham, Camera de Comert Americana in Romania. Anul acesta, la fel ca in 2013, Gala a fost organizata in parteneriat cu Raiffeisen Bank, companie care promoveaza civismul si responsabilitatea sociala corporativa.
Gala a fost sustinuta si de Galantom, Babylon Consult, Interfon77 si Explore Medicine TV si de partenerii media 121.ro, altreileasector.ro si Hotnews.ro.

 
Premiantii Galei Oameni pentru Oameni, 13 noiembrie 2014
 
Cel mai bun fundraiser voluntar: Cosmin Alexandru, pentru sustinerea programului de organizare comunitara al CeRe. Cosmin a donat, dar a si inotat la Swimathon impreuna cu familia lui si a strans fonduri de la prieteni si parteneri de afaceri. Datorita eforturilor lui, CeRe a strans la Swimathonul Bucuresti 32.000 de lei si 25 de donatori noi. 

Cel mai bun fundraiser profesionist: Genoveva Ghiuri, de la Habitat for Humanity Cluj, care a strans 1,5 milioane de lei, materiale si voluntari pentru constructia a 15 case la Jucu. Datorita eforturilor ei, 15 familii traiesc cu demnitate si sute de voluntari au putut sa puna umarul la imbunatatirea vietii lor.

Cel mai implicat membru al Consiliului Director: Juriul a decis sa recunoasca implicarea a trei membri de consiliu director extreme de activi. Iolanda Sztrelenczuk, Asociatia Autism Baia Mare, pentru ca este un model de viata si un element mobilizator pentru parintii care-si aduc copii la terapie; Robert Cadar, Fundatia Rafael, pentru ca a ajutat organizatia sa mobilizeze 320.817 lei si sa atraga 314 noi donatori; Steven van Groningen, United Way Romania, pentru ca a fost initiatorul Societatii Alexis de Tocqueville in Romania, cu o contributie individuala de 10.000 dolari pe an si a reusit sa atraga, prin propriul exemplu, alti sapte donatori Tocqueville in numai doi ani. 

Cel mai implicat director de organizatie neguvernamentala: Anna Burtea, directoarea Asociatiei Inima de Copil din Galati, care a strans peste 1 milion de lei pentru a asigura ingrijire gratuita copiilor cu dizabilitati din judet. 
 
Cel mai implicat angajat: Judecatorul Cristi Danilet de la Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru cursurile despre legi si codul penal pe care le tine elevilor, pe intelesul lor, impreuna cu organizatia Viata fara Violenta.
Cea mai de impact interventie in comunitate a unui IMM: AsSport Florescu/BikeXpert, care a strans 18.000 euro pentru tratamentul copiilor cu autism de la organizatia Help Autism prin mobilizarea comunitatii de biciclisti.
 
Cea mai de impact interventie a unei companii: GDF Suez Energy Romania pentru sponsorizarea de 2 milioane lei care a permis Asociatiei Daruieste Viata sa modernizeze laboratoarele de diagnostic din Institutul Clinic Fundeni si sa convinga autoritatile sa modifice legislatia pentru a asigura continuitatea si durabilitatea acestui program.
 
Cea mai buna campanie de atragere de fonduri a unei organizatii mici: Asociatia Anti Parkinson pentru strangerea a 30.000 euro si contributii nefinanciare de 25.000 lei pentru bolnavii de Parkinson din Romania.
 
Cea mai buna campanie de atragere de fonduri a unei organizatii mari: HOSPICE Casa Sperantei pentru strangerea a 1,1 milioane lei pentru ca persoanele cu boli incurabile sa poata avea un sfarsit demn. Nu mai putin de 118 de companii s-au alaturat campaniei si au contribuit cu 20% din impozitul pe profit.
 
Cel mai bun program de educatie adresat comunitatilor profesionale: Celestica Romania, pentru parteneriatul de cinci ani cu Universitatea din Oradea, prin care a pregatit peste 1.120 de studenti pentru piata muncii.
 
Generozitatea care schimba vieti, categorie fara premiu, la care sunt recunoscuti toti cei nominalizati pentru donatiile lor in bani si timp: Nicoleta Matei, Denis Todirica, Tim Wilkinson, Marian Ursan, Andreea Cristea, Georgiana Gabrian, Teodor Tulpan, Anamaria Grelus, Oana Claudia Iacob, Iulian Suditu, Cristi Danilet, Aurel Palade, Eugenia Deaconu, Lajos Kristof, Adriana Ionescu, Adriana Lungu, Andrei Rosu, Dan Raican, Simona Ruta si Janos Torok.
 
Premiul "De la prieten la prieten", acordat de ARC si Galantom: Daniel Mereuta, fundraiser voluntar, care a strans aproape 43.000 lei de la 451 de donatori si a motivat alti 44 de oameni sa faca fundraising pentru cauza 100 for Children, un eveniment sportiv gazduit de platforma Galantom.
 
Premiul special al juriului: Catwalk Salon, un salon de frumusete din Cluj, care doneaza lunar incasarile zilei de 13 - aproximativ 4.500 de lei pe luna - catre o cauza importanta din comunitatea locala.

Premiul special al organizatorilor: Grupul de arhitecti De-a arhitectura care tine cursuri pentru 2.500 de copii din scoli din toata tara ca sa ii invete ce este frumosul si pot sa faca asta pentru ca au strans in timp record suma necesara acestor ore. Au rugat arhitecti sa creeze casute de pasari care sa reflecte viziunea lor artistica si apoi le-au vandut prin silent auction. 
 
Premiul de excelenta: HOSPICE Casa Sperantei, pentru ca demonstreaza de 22 de ani ca stie ce trebuie sa faca pentru a oferi servicii de calitate si pe care oamenii se pot baza. Numai in 2013 au ajutat 2672 de copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. Iar anul acesta au reusit sa finalizeze un proiect la care lucrau de multa vreme, deschiderea unui hospice in Bucuresti. 
 
Georgiana Ilie
Director de Comunicare
Asociatia pentru Relatii Comunitare
+40 726 177 116
georgiana@arcromania.ro
www.arcromania.ro