#    Vor fi organizate 3 seminarii adresate managerilor scolari si cadrelor didactice din mediul rural, interesate de deschiderea unor astfel de cluburi si de derularea unor activitati specifice cu elevii din mediul rural;
#    Peste 150 de specialisti din judetele Bacau, Iasi si Vaslui vor primi materiale printate, informatii manageriale si organizatorice si vor lua parte la sesiuni practice;
#    Proiectul prezentat ofera activitati educative de tip after-school, consiliere si asistenta specializata, informare si orientare prin intermediul unor publicatii specializate copiilor si tinerilor din zone rurale defavorizate.


In lunile mai si iunie Fundatia de Sprijin comunitar in parteneriat cu Casele Corpului Didactic din judetele Bacau, Iasi si Vaslui, organizeaza o serie de ateliere prin care va fi diseminat modelul educational “Clubul cu Lipici - Sansa la educatie pentru copiii din mediul rural” dezvoltat de FSC in patru comune din judetul Bacau, incepand cu luna februarie a acestui an si finantat de Orange Romania si Grupul France Telecom Orange prin Orange Foundation.

Scopul intalnirilor este acela de a oferi participantilor informatii legate de proiectul initiat de FSC Bacau, ce vizeaza dezvoltarea competentelor elevilor din mediul rural si incurajarea schimbului de bune practici intre participanti. Atelierele se adreseaza managerilor scolari si cadrelor didactice din mediul rural, interesate de deschiderea unor astfel de cluburi si de derularea unor activitati specifice cu elevii care doresc sa urmeze studii liceale. 150 de specialisti din cele trei judete vor participa la aceste intalniri unde, pe langa informatii organizatorice si manageriale legate de functionarea unor astfel centre educationale si materiale printate, vor putea asista si la sesiuni practice de educatie non-formala pe care FSC le foloseste uzual in cadrul proiectului.

Seminariile urmaresc si identificarea posibilitatilor de replicare a acestui tip de centru de zi in zonele rurale din judetele Vaslui si Iasi care se confrunta cu o problematica similara cu satele din estul judetului bacau: saracie, infrastructura scolara deficitara, rata sporita a abandonului scolar, demotivarea copiilor pentru scolarizare. In acest scop vor fi distribuite 1000 de brosuri de prezentare a modelului de proiect, care va contine exemple concrete, organizarea activitatilor, sfaturi practice etc.

Toti participantii vor primi brosura „Ghidul tau de iesit in lume” pentru a se folosi de ea in orele de dirigintie si pentru a-l oferi elevilor de gimnaziu din clasele teminale sau elevilor de liceu provenind din mediul rural. Acest material, aflat la cea de a treia editie ofera tinerilor de clasa a IX-a informatii si sfaturi utile pentru a se putea adapta conditiilor de viata de la oras, cerintelor si constrangerilor vietii de liceu traita la internat, departe de sprijinul moral si fizic al familiei.

Primul seminar a fost organizat in Bacau in data de 18 mai si a reunit peste 70 de participanti, cadre didactice sau manageri de scoli din 25 de comunitati rurale. Urmatoarele seminarii vor fi organizate in zilele de 6 iunie la Iasi, respectiv 8 iunie la Vaslui.


###
Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (FSC) este una dintre cele mai mari si mai bine organizate O.N.G.-uri din Romania, ce isi desfasoara activitatea intr-o zona cu mari probleme sociale, regiunea estica a Judetului Bacau. Prin cele sase proiecte derulate la ora actuala, venim in sprijinul celor mai defavorizate categorii ale comunitatii: batrani si bolnavi in faze terminale, copii si familii defavorizate, comunitati rurale izolate, peste 12.200 de beneficiari in 2011.

Avand la ora actuala 95 de angajati, peste 150 de voluntari, 5 centre educationale pentru copii si un centru pentru varstnici, F.S.C. se bucura de recunoastere nationala si internationala avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Franta, Germania, avand peste 20 de premii nationale si recunoastere in cadrul principalelor Gale si evenimente nationale ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul O.N.G.

Despre Orange Romania
Orange este lider de piata in Romania cu 10,184 milioane de clienti si venituri de 698 milioane de euro in primele noua din 2011. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 221 milioane de clienti pe cinci continente.
Orange ofera o gama extinsa de solutii de comunicatii clientilor sai, atat utilizatori individuali, cat si companii, de la servicii de baza pana la servicii integrate de voce si date fixe si mobile.
Mai multe detalii despre produsele si serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

Despre Orange Foundation
Orange Foundation a sustinut proiecte in 30 de tari din Africa, Europa, Orientul MIjlociu si Asia, tari in care Grupul France Telecom Orange este prezent inca din 2005.
In colaborare cu filialele Grupului, Orange Foundation lucreaza alaturi de comunitatile locale si organizatiile non-profit, adaptandu-se la contextul fiecarei tari, pentru a incuraja solidaritatea si pentru a se adresa problemelor din trei sfere de interes: sanatate si dizabilitati, educatie, cultura.
Ajutam la construirea si imbunatatirea sistemului de educatie si sanatate, la pregatirea profesorilor si specialistilor medicali si la imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor cu dizabilitati. Ajutam tinerii defavoritati sa intre in campul muncii si sa isi gaseasca un loc in societate.
In domeniul culturii, ramanem fideli angajamentului nostru fata de muzica vocala. Sustinem tinerele talente si contribuim la conservarea patrimoniului cultural in tarile in care suntem prezenti.
De asemenea, Orange Foundation pune in evidenta potentialul lumii digitale in sustinerea dezvoltarii economice si sociale, acolo unde este cazul.


Ionut Chirita,
coordonator PR, Fundatia de Sprijin Comunitar
Despre FSC Bacau