Fundatia Minti Deschise anunta inaugurarea Centrului de Interventie Terapeutica pentru persoanele afectate de autism situat in comuna Bolintin Vale intr-o primitoare casa din ansamblul rezidential La Riviere. In cadrul centrului, vor putea fi primiti zilnic circa 10 copii care sa desfasoare terapia ABA in conditii ideale, adica pana la 8 ore in prezenta psihoterapeutului si sedinte individuale.

“In 7 ani de cand lucrez cu copii afectati de autism din Bolintin Vale am ajuns sa cunosc comunitatea si sa inteleg ca sunt foarte multe cazuri in care parintii nu au capacitatea de a-si ajuta copiii. Am infiintat Fundatia Minti Deschise in incercarea de a ajuta persoanele afectate de autism atat prin eforturile echipei de la Centru, dar si a comunitatii.” declara Cristina Lupascu, Initiatoarea Fundatiei Minti Deschise.

Obiectivele  Centrului de Interventie Terapeutica „Minti Deschise”
Fundatia Minti Deschise isi propune sa intervina si sa ofere suport in terapie persoanelor care sufera de autism, extinzandu-si apoi aria de expertiza si catre celelalte boli din sfera autismului. “Ne propunem sa ajutam fiecare copil sau persoana care ne calca pragul printr-o terapie in conditii ideale, respectiv pana la 8 ore zilnic, iar terapia sa se desfasoare individual cu un terapeut, plus ore de logopedie, kinetoterapie, ateliere de creatie, evenimente de socializare cu copii tipici si o iesire pe saptamana la activitati relaxante precum hipoterapie, teatru sau film.” mai afirma psihologul Cristina Lupascu. 

Activitatea  Fundatiei Minti Deschise. Din 2012 cind au fost puse bazele Fundatiei  Minti Deschise aceasta a desfasurat numeroase activitati de constientizare a autismului in comunitate precum si de intalnire intre copii afectati de autism si copiii tipici. Printre acestea se numara Ateliere de creatie cu ocazia Martisorului, Petrecerea cu copiii de gradinita de Paste, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, “Spot on T” in colaborare cu liceul biling George Cosbuc din Bucuresti.

***
Autismul in Romania
Desi nu exista statistici clare, se estimeaza ca in Romania circa 30.000 de persoane sunt afectate de autism. Autismul se manifesta prin faptul ca persoana afectata nu reactioneaza la stimuli externi, evita contactul vizual si prezinta interes excesiv pentru un numar restrans de activitati. Descoperit din timp si prin inceperea recuperarii in mod consecvent si corect o persoana care sufera de autism are si pana la 90% sanse de recuperare.
Prieteni ai proiectului
Raiffeissen Bank, Corsarul Rosu, Confin, Primaria orasului Bolintin Vale.