Sense International (Romania) organizeaza intalnirea bianuala a profesorilor psihopedagogi si a specialistilor implicati in educarea copiilor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple.

Evenimentul, intitulat Curriculum pentru surdocecitate / deficiente senzoriale multiple - intre teorie si practica, va avea loc in 28-29 octombrie, in Bucuresti.

Pe langa profesori psihopedagogi din Bucuresti, Buzau, Craiova, Falticeni, Iasi, Oradea, Targu Frumos si Timisoara, la intalnire vor participa dl. prof. Cristian Alexandrescu, Inspector General si dl. prof. Romeo Adrian Cozma, Inspector pentru invatamant special din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si dl. James Thornberry, Director al organizatiei Sense International UK si dna Cristiana Salomie, Director al Fundatiei Sense International (Romania).

Aceasta activitate, organizata de Sense International (Romania) de doua ori pe an inca din 2001, reprezinta o platforma de discutii in cadrul careia profesorii primesc cele mai recente informatii in domeniul educarii copiilor cu surdocecitate si au ocazia sa impartaseasca idei si experiente proprii din timpul activitatii de la clasa. Intalnirea este parte a programului de Educatie pentru Copiii cu Surdocecitate/Deficiente Senzoriale Multiple (DSM), dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in care peste 400 de copii cu surdocecitate/deficiente senzoriale multiple au beneficiat de servicii educationale speciale de-a lungul anilor. De educatia acestora se ocupa de profesori psihopedagogi instruiti de Sense International (Romania) in cadrul cursurilor organizate pentru prima data in Romania in domeniul surdocecitatii. Programul ofera copiilor cu surdocecitate sansa de a invata folosind metode si tehnici specifice.

Programul a primit o recunoastere internationala in anul 2009 prin cele doua distinctii importante primite in cadrul Premiilor Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2009: Premiul de Recunoastere si Premiul Practicienilor. Tot datorita acestui program, Sense International (Romania) se numara printre organizatiile finaliste la Gala Premiilor in Educatie organizate de Fundatia Dinu Patriciu, gala ce isi va desemna castigatorii pe 2 noiembrie 2011.

SURDOCECITATEA este o combinatie de deficienta de vaz si de auz, cu diferite grade de manifestare, care afecteaza in mod dramatic comunicarea, mobilitatea si accesul la informatii. Aceasta a fost recunoscuta de legislatia din Romania ca dizabilitate distincta in anul 2006.

Incepand din anul 2001, Sense International (Romania) lucreaza in parteneriat cu persoanele cu surdocecitate, familiile acestora, personalul de ingrijire si specialisti, pentru a avea certitudinea ca toti acestia au acces la consiliere, oportunitati si sprijin.

***
Despre Sense International (Romania) – SI(R) – este o organizatie neguvernamentala, non-profit, nealifilata politic, independenta  de institutiile publice si private. Sense International (Romania) face parte din reteaua organizatia Sense International Marea Britanie alaturi de India, Peru si Africa de Est. SI(R) a fost infiintata in 2001 si in decurs de aproape 10 ani a desfasurat numeroase programe sociale menite sa sprijine persoanele cu surdocecitate si deficiente senzorile multiple din Romania. Viziunea Sense International (Romania) este o lume in care toti copiii și adultii cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societatii.

Pentru a afla mai multe informatii despre Sense International (Romania) puteti vizita:
www.surdocecitate.ro

Pentru mai multe informatii:
Cristiana Salomie – Director Sense International (Romania),
telefon: 0040 21 413 9040, 0040 31 1075236
e-mail: csalomie@senseint.org.ro