In deschidere a luat cuvantul Dan Nechita, CEO si co-fondator al Fundatiei C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), care a reiterat importanta valorificarii potentialului tinerilor inalt calificati de peste hotare si a promovarii Romaniei ca destinatie de cariera.  

Editia a patra a evenimentului de cariere „Hai Acasa!" a reunit, pe parcursul a trei saptamani, peste 400 de studenti si absolventi cu studii in strainatate si reprezentatii a 10 companii de top din mediul privat: Accenture, Deloitte, Schaeffler Romania, JTI, Pfizer, A&D Pharma, Raiffeisen Bank, Stefanini, Genpact si Bosch Group Romania. Oferta companiilor a constat in 70 de internshipuri si locuri de munca, atat entry-level cat si adresate tinerilor profesionisti, care au reunit in total peste 270 de aplicatii din partea participantilor.   

„Hai Acasa!” este un eveniment dedicat tinerilor cu experienta academica in strainatate, avand drept scop crearea unei legaturi cu angajatorii interesati de aceasta resursa umana pregatita la universitati de prestigiu din intreaga lume. Acesta este parte integranta din initiativa SMART Diaspora si serveste la punerea in practica a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de catre Liga Studentilor Romanii din Strainatate, Guvernului Romaniei, si anume: „Sprijinirea integrarii in sectorul public si in mediul privat din Romania”. 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate doreste sa le multumeasca tuturor voluntarilor, partenerilor si celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a patra editii a „Hai Acasa!", iar cei interesati de acest proiect sau de strategia SMART Diaspora sunt invitati sa acceseze forum-ul LSRS sau sa trimita un mesaj la contact@lsrs.ro.
 
Sustinem si ne sustin: EventLink360, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), Succes pentru Romania, Inspire Group, Catalyst, AEGEE, Techsylvania, GEYC Romania, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Fundatia Dignitas, ANPCDEFP. 
Parteneri media: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Agentia Nationala de Presa AGERPRESS, Evenimentul Zilei, RomaniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro , Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro. 
 
***  
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.
 
Contact 
Irina TUCA
Project Manager
irina.tuca@staff.lsrs.ro
 
Andrei DINCA
Vicepresedinte LSRS - Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro