În prezent există 16 fundații comunitare în țară, iar în curând ARC România speră să pună bazele a patru noi fundații.

Îi căutăm pe cei care cred că filantropia poate fi un motor de schimbare, indiferent că provin din mediul nonguvernamental sau privat. Dorim să atragem oamenii deschiși, care au o viziune antreprenorială și pe care ar putea să o folosească în interesul comunității lor.
 
Pentru că vrem să fim siguri că fiecare persoană care simte că poate face o schimbare în comunitatea sa are șansă să aplice la programul nostru, am decis să prelungim termenul de depunere a scrisorilor de intenție până pe 15 februarie 2018.
 
Poți găsi AICI mai multe detalii despre procesul de selecție.
 
Programul Național de Dezvoltare a Fundațiilor Comunitare, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare și finanțat de Romanian-American Foundation, va oferi sprijin logistic și financiar pentru înființarea fundației comunitare. 
 
Dacă ești interesat să faci parte din grupul de ințiativă care să pună bazele unei noi fundații în orașul tău sau vrei să discuți personal despre propunerea ARC România, dă-le de știre la adresa: contact@fundatiicomunitare.ro. Ei te vom ghida în proces și te vor conecta la fundațiile deja existente care formează o rețea plină de resurse.  
 
În cazul în care cunoști munca fundațiilor comunitare, dă-le de veste oamenilor cu inițiativă civică din județele: Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Suceava, Botoșani, Neamț, Buzău, Tulcea, Constanța, Argeș, Dolj, Vâlcea, Gorj, Hunedoara și Caraș Severin.