Invităm toate ONG-urile să se înscrie pe pagina dedicată ecosistemului Code for Romania pentru societatea civilă pentru a primi gratuit soluțiile. Code for Romania, una din cele mai mari comunități de tehnologie civică din lume, anunță că de astăzi, 25 noiembrie 2021, ONG-urile se pot înscrie pentru a primi două noi soluții din ecosistemul pe care îl dezvoltăm pentru societatea civilă: Website Factory: ONG și PAUL. Aceste două noi soluții răspund la cele mai des întâlnite provocări pe care organizațiile le au: comunicarea și managementul bazelor de date.
 
Website Factory: ONG este o soluție care va permite oricărui ONG să își dezvolte un website funcțional, frumos și simplu de construit, fără să aibă nevoie de aptitudini tehnice speciale. 
 
Nevoia unui site modern, accesibil și ușor de actualizat a fost solicitarea pe care am întâlnit-o cel mai des în consultările pe care le-am avut cu societatea civilă. Website Factory: ONG permite integrarea cu procesatori de plăți, ajutând astfel organizațiile să-și crească capacitatea de strângere de fonduri. Binele pe care fiecare ONG îl face trebuie să poată ajunge la urechile beneficiarilor, voluntarilor, finanțatorilor sau ale presei. Este foarte important pentru România ca organizațiile să-și poată comunica eficient rezultatele și să își poată ține informațiile la zi.

Soluția Website Factory: ONG se bucură de susținerea German Marshall Fund: The Black Sea Trust.
 
PAUL este o soluție tip manager de date (CRM) pentru ONG-uri. Fiecare ONG are cel puțin o bază de date, un tabel cu voluntari sau o listă de donatori. PAUL aduce claritate, ordine și ușurință a accesului în aceste liste și posibilități de management și exportare a bazelor de date de o manieră flexibilă. Organizațiile pot folosi PAUL în activitățile lor de advocacy, comunicare sau marketing. PAUL se integrează cu servicii de WooCommerce și cu servicii de newsletter de tip Mailchimp.

Soluția PAUL se bucură de susținerea Decât o Revistă.
 
Fiecare ONG din România se poate înscrie pe o listă de așteptare, accesând https://code4.ro/ro/ong-hub pentru a primi gratuit una sau ambele soluții dezvoltate de Code for Romania. Instalările soluțiilor încep din ianuarie 2022, în ordinea înscrierilor.
 
Website Factory: ONG și PAUL sunt instrumente open-source care pot fi reutilizate de orice ONG. Reutilizarea soluțiilor digitale oprește în primul rând dependența pe care organizațiile o au față de furnizorii de servicii IT care le obligă să se întoarcă la ei de fiecare dată când au nevoie de un update. Prioritatea Code for Romania este de a oferi soluții ușor de utilizat inclusiv de către persoane care nu au neapărat aptitudini tehnice. Aceste două aspecte rezolvă principalele motive din cauza cărora comunicarea ONG-urilor este deficitară: costurile și lipsa personalului specializat. 
 
„ONG-urile lucrează zi de zi pentru ca societatea în care trăim să fie mai funcțională. Orice problemă a lor devine și o problemă a noastră, a tuturor. Unul dintre obiectivele fundamentale ale Code for Romania este să ofere ONG-urilor instrumentele care să le facă viața mai ușoară, să le elibereze timpul și să le ajute să crească pentru ca ele să ne poată ajuta pe noi toți. De astăzi, orice ONG își va putea construi și menține foarte ușor un site funcțional și tot de astăzi orice ONG va avea acces la un CRM proiectat pentru nevoile lor: două noi soluții puse gratuit de către Code for Romania la dispoziția societății civile, două soluții care vin să întregească ecosistemul început cu Redirectioneaza.ro si VotONG.” - Bogdan Ivănel, co-fondator și CEO Code for Romania.
 
***
Code for Romania este o organizație non-profit care dezvoltă pro bono soluții digitale pentru a rezolva probleme sociale. Înființată în anul 2016, Code for Romania are în spate o comunitate de peste 2.000 de voluntari care au dezvoltat zeci de soluții civic tech pentru România, precum cele din ecosistemul Covid-19 (stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro), redirectioneaza.ro și altele. Oricine poate susține eforturile acestor voluntari trimițând cuvântul PUTEM la SMS 8864 și donând 4 Euro lunar.