Firma AYG Romania şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa organizează pe data de 11 martie, începând cu orele 10, un curs gratuit de social media pentru reprezentanţii organizaţiilor nonprofit din judeţul Constanţa. Scopul acestui demers de responsabilitate socială iniţiat de firma AYG Romania este de a ajuta  ONG-urile locale să îşi îmbunătăţească vizibilitatea prin promovarea mai eficientă a proiectelor şi campaniilor derulate, cu ajutorul instrumentelor low-cost oferite de social media. 

Pentru multe companii şi firme din Dobrogea, responsabilitatea socială este o noţiune străină, ceva empiric, în mare parte datorită faptului că patronii nu înţeleg ce înseamnă acest lucru şi ce beneficii aduc pentru firmă, acţiunile de responsabilitate socială. 

“Nu trebuie să fii o multinaţională pentru a sprijini un proiect al unui ONG, ci o poţi face oferind în măsura posibilităţilor, o sponsorizare în bani, produse sau servicii, prin donaţii salariale, organizând o campanie de cause related marketing în beneficiul unui proiect, prin voluntariat al angajaţilor, oferind în folosinţă un spaţiu pentru un eveniment sau pur şi simplu, dăruind din experienţa ta profesională, prin organizarea unor cursuri sau seminarii gratuite. Este ceea ce a ales să facă firma AYG Romania pentru sectorul ONG local şi noi suntem bucuroşi că putem sprijini o asemenea iniţiativă”
, a declarat Mihaela Căruţaşu, preşedintele Asociaţiei Împreuna pentru Viitor Constanţa. 

„Credem cu tărie că societatea noastră va câștiga sau va pierde în funcție de nivelul în care noi, cetățeni și companii în egală măsură, ne vom implica activ în construirea unei comunități puternice, sustenabile și valoroase. Întrucât nu poți pretinde schimbare fără a fi implicat direct în proces, acționăm în spiritul leadership-ului civic, participând activ în inițiative sănătoase, creând o punte de legătură între mediul corporatist și societatea civilă, pentru un cadru pozitiv, propice dezvoltării Constanței în particular, și României, în general.  Capitalizând pe eforturi comune, prin promovarea talentelor și a ideilor îndrăznețe care facilitează inovația, prin determinare si pasiune, suntem convinși că vom acționa ca un vector al schimbării, pentru o Românie și mai frumoasă”, a declarat Raluca Elena Dincă-Ioniţă, managing partner AYG Romania. 
 
Au răspuns pozitiv invitaţiei, douăzeci şi opt de asociaţii şi fundaţii locale, prin patruzeci şi doi de reprezentanţi desemnaţi. Timp de o zi, aceştia vor învăţa cum să exploateze la maxim toate oportunităţile pe care le oferă tehnologia şi social media, astfel încât să-şi facă mai bine cunoscută munca şi rezultatele.  Cursul se va desfăşura la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor din România – Filiala Interjudeţeană Constanţa-Tulcea, din strada Traian, nr.56, Constanţa. 

***
Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa
Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comuniăţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială. 
 
AYG Romania 
Societatea AD-FIRE Youth Group SRL, cunoscută ca AYG Romania, este o agenție digitală din Constanța, specializată în dezvoltare Magento și servicii de marketing, operând atât pe plan național, cât și internațional, facilitând succesul dumneavoastră pe nișa de comerț online. Tineri, entuziaști și cu simț de răspundere, aducem piața IT constănțeană la un alt nivel, dominați de valori sănătoase, principii bine înrădăcinate, strategii și politici interne profesionist concepute, toate acestea pentru a furniza servicii excelente centrate pe nevoile partenerilor noștri.