Anterior Daniela Buzducea a ocupat timp de 6 ani pozitia de Director Advocacy in cadrul World Vision Romania, avand rolul de a dezvolta strategia fundatiei si de a coordona implementarea acesteia. In aceasta calitate, ea a sustinut public in numeroase ocazii dreptul copiilor din mediul rural la oportunitati egale de dezvoltare in conditiile in care decalajul fata de urban este in continuare unul considerabil. 

“Strategia fundatiei pentru urmatorii ani se axeaza pe misiunea principala a organizatiei, aceea de a creste nivelul de bunastare a copiilor din Romania, in special a celor mai vulnerabili, care locuiesc preponderent in mediul rural, unde riscul de saracie este de 6 ori mai mare decat in urban. Acestia sunt copii care traiesc in cele mai sarace familii, copii de etnie rroma, copii separati de familie, copii ai caror parinti au migrat in alte tari in cautarea unui loc de munca, copii cu dizabilitati. World Vision Romania desfasoara programe prin care ii ajuta pe acesti copii sa mearga la scoala si sa nu-si abandoneze studiile, sa aiba acces la servicii medicale de baza si la o alimentatie cat mai sanatoasa, sa fie protejati si sa se implice in comunitate, participand la deciziile care le afecteaza viata. De asemenea, programele noastre se adreseaza parintilor acestor copii, oferindu-le oportunitati profesionale si antreprenoriale, care sa le permita sa castige un venit stabil si sa-si ingrijeasca mai bine copiii. Pentru a ne sustine activitatea si a ne spori impactul, ne vom concentra asupra oportunitatilor disponibile de finantare locala, fie prin atragerea de granturi europene, fie prin campanii de marketing”, a declarat noul Director World Vision Romania. 

Daniela Buzducea este, de asemenea, reprezentantul cel mai important al biroului World Vision Romania in federatiile ONG-urilor pentru protectia copilului si pentru dezvoltare. Astfel, in 2009 a fost aleasa Vice-presedinte al Federatiei Organizatiilor pentru Copil (FONPC), iar din 2013 este membru in boardul Federatiilor ONG-urilor pentru Dezvoltare (FOND). 

Asistent social cu o experienta de peste 20 de ani, Daniela a avut, individual si in echipele din care a facut parte, un rol semnificativ in procesul de reforma in protectia copilului. Ea a inceput sa lucreze pentru copii intr-o vreme in care singurele solutii ale statului la problema copiilor abandonati prea usor de familii erau institutiile. De numele ei se leaga proiecte definitorii pentru reforma din protectia copilului, precum: ChildNet, care a luptat pentru reducerea numarului de orfelinate, precum si a numarului de copii din respectivele institutii, si Child Monitoring and Tracking Information System (CMTIS), primul sistem de monitorizare pentru protectia copilului din Europa de Est, ambele ca membru al echipei USAID. Din functia de Program Manager in cadrul USAID, Daniela a coordonat reforma de dezinstitutionalizare a copiilor din orfelinate.

De asemenea, Daniela Buzducea a lucrat in programe directe de prevenire a separarii copilului de familia lui, precum si de asistenta a familiilor copiilor infectati cu HIV / SIDA. In cadrul fundatiei Motivation Romania, Daniela a lucrat cu copii si tineri cu dizabilitati, dezvoltand servicii speciale pentru acestia. 

Daniela Buzducea este absolventa a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala (Universitatea Bucuresti), facand parte din prima generatie de asistenti sociali din Romania de dupa caderea regimului comunist. Are un masterat in managementul serviciilor sociale si de sanatate, obtinut in cadrul aceleiasi institutii. 

Despre World Vision Romania
World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. 
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 25 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete. 

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Proiectele sale se concentreaza pe transformarea comunitatilor si a membrilor acestora, pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.
www.worldvision.ro, 
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, 
http://blog.worldvision.ro/
 
Contact:
Oana Serban – PR&Communication Manager
Email: Oana_Serban@wwi.org
Mobil: 0736 444 822