Fundatiile comunitare isi doresc orase pline de viata, cu oameni activi si implicati, care iau initiativa pentru a transforma comunitatea in care locuiesc. Organizatii locale care dezvolta filantropia, initiativa si spiritul comunitar, fundatiile comunitare ofera suport financiar pentru proiecte locale. Viitorul Director Executiv pentru Federatia “Fundatiile Comunitare din Romania” va avea un impact direct in succesul fundatiilor comunitare si, implicit, al comunitatilor locale din Romania.

Locul desfasurarii activitatii:Bucuresti, cu disponibilitate de deplasare in tara si in afara tarii de pana la 20% din timpul de lucru.

Perioada postului: Nedeterminata

Disponibilitatea postului: imediat

Norma: 40 ore pe saptamana

Data limita pentru aplicare: 4 august 2014

Scopul postului:
Directorul executiv al Federatiei “Fundatiile Comunitare din Romania” este responsabil de conducerea executiva, organizarea, functionarea si dezvoltarea federatiei.

Responsabilitati si sarcini:
# Dezvolta fonduri si programe impreuna cu donatori privati pentru stimularea initiativei locale si incurajarea filantropiei;
# Dezvolta mecanisme nationale de incurajare a filantropiei;
# Dezvolta si cultiva relatii de parteneriat cu sectorul de afaceri, neguvernamental si public, in vederea atragerii de resurse pentru federatie si membrii acesteia;
# Identifica si acceseaza oportunitati pentru finantarea activitatii federatiei si a fundatiilor membre;
# Dezvolta si implementeaza strategia si planul operational ale Federatiei (transpune directiile de dezvoltare din strategie in initiative si actiuni care sa ajute la atingerea obiectivelor asumate de catre FFCR);
# Faciliteaza schimbul de bune practici intre membrii federatiei si partenerii internationali.

Cerinte:
# Experienta anterioara in pozitii de management sau dezvoltare organizationala;
# Experienta de lucru cu retele, coalitii sau federatii;
# Abilitati de leadership si lucru in echipa;
# Buna cunoastere a sectoarelor corporate, public si neguvernamental, de la nivel national;
# Experienta in management de proiect si accesarea de finantari;
# Experienta in mobilizarea de fonduri private reprezinta un avantaj;
# Bune abilitati de comunicare scrisa si verbala, de relationare si socializare;
# Buna cunoastere a limbii engleze;
# Bune abilitati de operare pe computer.

Beneficii:
# Salarizare competitiva, oportunitati de crestere in functie de rezultate
# Oportunitati de formare continua in tara si in strainatate
# Mediu de lucru dinamic, expunere nationala si internationala
# Oportunitatea de a actiona ca un agent al schimbarii si un ambasador al miscarii filantropice din Romania.

Procesul de selectie al candidatului:
Aplicatia va cuprinde scrisoare de intentie, CV si datele de contact a doua persoane care pot oferi recomandari pentru experiente relevante postului.Aplicatiile vor fi trimise la adresa office@ffcr.ro pana la data de 4 august 2014.

Persoana de contact pentru intrebari si informatii suplimentare: Simona Serban, T: 0264 434618 sau simona.serban@fundatiacomunitaracluj.ro.

Mult succes!

Despre organizatie:
SCOPUL Federatiei “Fundatiile Comunitare din Romania” este de a reprezenta la nivel national interesele fundatiilor comunitare din Romania care adopta, respecta misiunea, obiectivele, principiile si standardele FFCR; de a cultiva si dezvolta filantropia strategica la nivel local; de a sustine actorii interesati sa investeasca in comunitatea lor; de a contribui la crearea unei societati cu indivizi responsabili social si avand comportament filantropic, interesati de dezvoltarea comunitatii lor si care sa promoveze o colaborare echilibrata, respectuoasa si in beneficiu mutual intre persoane, sectorul non-profit, mediul de afaceri si institutiile publice.

Federatia “Fundatiile Comunitare din Romania” a fost infiintata in 2012 si are la acest moment 12 membri: Fundatia Comunitara Alba, Fundatia Comunitara Bacau, Fundatia Comunitara Bucuresti, Fundatia Comunitara Cluj, Fundatia Comunitara Covasna, Fundatia Comunitara Iasi, Fundatia Comunitara Mures, Fundatia Comunitara din Odorheiu Secuiesc, Fundatia Comunitara Oradea, Fundatia Comunitara Prahova, Fundatia Comunitara Sibiu, Fundatia Comunitara Tara Fagarasului.