Initiativa face parte din proiectul „Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact si Valoare”, desfasurat de Federatia VOLUM in parteneriat cu Asociatia TechSoup Romania, proiect finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG.

Volunteer360 a fost dezvoltat de Aleman Software Group pe tehnologie Microsoft Dynamics CRM si vine in sprijinul sectorului cu doua beneficii majore: eficientizarea lucrului cu voluntarii si generarea de informatii, in timp real, la nivel national, despre numarul de voluntari implicati, tipurile de activitati si numarul de ore. Este prima oara cand o solutie enterprise custom de Microsoft Dynamics CRM este dezvoltata pentru managementul voluntarilor in Romania, si foloseste tehnologia cloud Office 365 Nonprofit, care permite organizatiilor neguvernamentale eligibile acces la indemana la produse si servicii de business Microsoft.

Organizatiile si institutiile care implica voluntari vor avea toate informatiile despre voluntari intr-un singur loc, vor putea genera documentele necesare si obligatorii conform Legii Voluntariatului 78/2014 si vor putea scoate rapoarte proprii pentru activitatile desfasurate. „Unul dintre aspectele importante pe care le poate rezolva acest sistem este lipsa informatiilor referitoare la activitatile de voluntariat din Romania. Un sistem in care organizatiile din intreaga tara introduc astfel de informatii ne permite sa urmarim evolutia voluntariatului in timp real, pentru reflectarea corespunzatoare a voluntariatului in politicile publice.” – Florentina CHIRU, Coordonator Comunicare Externa si PR, Federatia VOLUM.
In cadrul evenimentului de lansare vor fi invitati atat partenerii care au ajutat la realizarea acestui sistem, cat si alti reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, institutiilor si companiilor. 

„Potentialul pe care il ofera tehnologia de a face si mai mult bine in organizatii nonprofit, si mai ales sa masuram acest bine, este imens. In Microsoft Romania si Aleman Software Group am gasit aceeasi convingere si disponibilitate de a creste binele, dincolo de numarul de ore de dezvoltare sau de costurile reale ale tehnologiei. E o solutie facuta practic din voluntariat pentru voluntariat si este prima oara cand o solutie enterprise de Customer Relationship Management cum este Microsoft Dynamics CRM este adaptata si pregatita de implementare pentru munca in ONG-uri. Suntem foarte bucurosi sa fi putut facilita aceasta intersectie perfecta intre binele pe care il face voluntariatul in Romania si industria inimoasa de IT din Romania.” – Elena Coman, Programs Director, Asociatia TechSoup.
 
„Realizarea unei baze de date a voluntarilor din Romania este un vis pe care multe ONG-uri le-au avut. Dorinta de a crea o mai buna coordonare si utilizare a acestei resurse incredibile, care este voluntariatul sau dorinta de a face bine, a prins contur prin acest proiect. Suntem onorati sa fim partenerii Federatiei VOLUM si Techsoup in realizarea acestui proiect si speram ca organizatiile sa il foloseasca din plin pentru managementul intern, al proiectelor, al contractelor de voluntariat, al voluntarilor inscrisi si a raportarii atat de necesare." – Nicu Aleman, Managing Partner Aleman Software Group.
 
Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 6 aprilie, incepand cu ora 9.00, la Youth HUB (Strada Ion Neculce, nr. 74) si va cuprinde un seminar aplicativ pentru organizatiile neguvernamentale si institutiile care implica voluntari. De asemenea, pe 14 si 20 aprilie vor avea loc doua astfel de ateliere. Inscrierea in cadrul evenimentului de lansare se face in baza completarii acestui formular, participantii primind o confirmare, in functie de locurile disponibile. 
 
Proiectul Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact si Valoare este un proiect implementat de Federatia VOLUM in parteneriat cu Asociatia TechSoup Romania, finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, cu suma de  78.857,00 € euro.

###
Despre Federatia VOLUM
Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national – peste 80 de organizatii membre care gestioneaza aproximativ 22.000 de voluntari. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune pentru dezvoltarea sustenabila a voluntariatului in Romania – www.federatiavolum.ro .
 
Despre Asociatia TechSoup Romania
Misiunea Asociatiei TechSoup Romania este ca fiecare organizatie neguvernamentala din Romania sa ajunga la tehnologia necesara pentru a-si indeplini misiunea la adevaratul potential. Incurajam activ si sistematic adoptarea de catre organizatiile neguvernamentale a noilor tehnologii si servicii online. Construim si oferim resurse gratuite de invatare pentru toate ONG-urile din Romania, precum Scoala Digitala pentru ONG-uri. Peste 1700 de organizatii sunt deja inscrise in Programul TechSoup Romania: www.techsoup.ro/inscriere-ong-in-comunitatea-techsoup .
 
Despre Aleman Software Group
Aleman Software Group este una dintre cele mai inovative companii romanesti, furnizoare de consultanta, software si servicii de outsourcing IT. Infiintata in 2010, ASG este axata pe consultanta si software de business care incurajeaza progresul si ajuta companiile sa-si creeze viitorul in afaceri.
 
Persoane de contact:
Ana-Maria GRADINARIU – Coordonator Programe, Federatia VOLUM
• anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro
Florentina CHIRU – Coordonator PR & Comunicare Externa, Federatia VOLUM
• florentina.chiru@federatiavolum.ro