Fundația pentru Copii Ronald McDonald, principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din București și Timișoara, anunță formarea noii echipe de conducere, numind-o pe Amalia Năstase în funcția de președinte al Fundației. Echipa este completată de Daniel Boaje - Director General Premier Restaurants România, Ștefan Iordache – Chief Operating Officer Publicis One, Dr. Alin Popescu - Medic specialist de medicină sportivă și Martin Xuereb – Chairman Ronald McDonald House Charities Malta.
 
Cu o poveste de 19 ani în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din București (la spitalul Grigore Alexandrescu) și Timișoara (în curtea spitalului pentru copii Louis Țurcanu) care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. De la înființarea Fundației au fost primite în total peste 16,000 de familii în cele două “Case departe de casă”, iar pe durata spitalizării copiilor părinții nu plătesc cazarea.
 
Noua echipă de conducere va asigura continuarea activității Fundației prin programe speciale de dezvoltare, promovare și strângere de fonduri, cu trei mari obiective principale pentru următorii trei ani:
 
• Renovarea și remodelarea Casei Ronald McDonald din București
• Extinderea Casei Ronald McDonald din Timișoara cu încă un etaj
• Construirea a două noi Case Ronald McDonald în România 
 
„Sunt fericită să preiau funcția de președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald de la Daniel Boaje, care a reușit să pună o bază solidă în dezvoltarea Fundației în România. Îmi doresc ca în următorii câțiva ani să aducem Casele Ronald McDonald în cel puțin încă două spitale pentru copii, pentru a fi întotdeauna aproape de familiile care au nevoie de noi. Scopul Fundației și al Caselor departe de casă este de a oferi sprijin familiilor fără posibilități materiale, care vin de la distanțe mari pentru a fi alături de copiii lor care primesc tratamente medicale de lungă durată. Ne dorim ca fiecare spital mare de copii din România să aibă alături o Casă Ronald McDonald. Și vom lucra împreună, zi de zi, pentru a ne îndeplini această misiune.” - Amalia Năstase – Președinte Fundația pentru Copii Ronald McDonald

„În primul rând, le mulțumesc Amaliei, lui Ștefan, lui Martin și domnului doctor Alin Popescu pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat în fiecare proiect. În cei 19 ani Fundația a crescut foarte mult, ajutăm anual un număr din ce în ce mai mare de familii și sunt sigur că ne vom dezvolta și mai mult de acum încolo. În 2016 am investit 1.147.432 de lei în proiectele dezvoltate de Fundație, am organizat împreună campanii și evenimente de strângere de fonduri și, alături de noua echipă de conducere care se dedică zi de zi cauzei Fundației, ne pregătim pentru următoarea etapă de dezvoltare în România, și anume dublarea capacității de sprijin prin deschiderea următoarelor două Case Ronald McDonald.” - Daniel Boaje – Director General Premier Restaurants România
 
În 2016, cele două Case Ronald McDonald din București și Timișoara au sprijinit 799 de familii, prin oferirea a 9002 nopți de cazare gratuită pentru copiii aflați sub tratamente de lungă durată în spital și familiile acestora. În plus, campaniile de strângere de fonduri derulate în 2016 au adus Fundației pentru Copii Ronald McDonald donații în valoare de 805,317 lei. 
 
***
Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 16,000 de familii au fost primite în aceste “Case departe de casă”. Anual, McDonald’s și Fundația pentru Copii Ronald McDonald organizează evenimentul McHappy Day, cel mai mare eveniment caritabil organizat în vederea strângerii de fonduri pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald. 

De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de noua echipă de conducere, din care fac parte: 
Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications
Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s în România
Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dl. Martin Xuereb, Chairman Ronald McDonald House Charities Malta