Reprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate, Ruxandra Popescu, Secretar General, şi George Andrei Tecuşan, Vicepreşedinte Relaţii Externe, s-au întâlnit cu E.S. Mihnea Ioan Motoc, Ministrul Apărării Naţionale, şi echipa acestuia pentru a încheia un acord strategic de colaborare ce reprezintă un pas important pentru implementarea propunerilor LSRS de încurajare a întoarcerii spre ţară a tinerilor cu studii peste hotare.
 
Astfel, LSRS şi MApN vor organiza iniţiative comune prin care vor oferi stagii de practică celor interesaţi, facilitând totodată schimburi de bune practici între instituţiile academice româneşti şi cele din străinătate:
 
„Dovada, interesul comun ce a dus la semnarea astăzi a unui important protocol de colaborare a MApN cu Liga Studenţilor Români din Străinătate prin care creăm posibilitatea studenţilor români cu pregătire academică peste hotare să desfăşoare stagii de practică şi de pregătire în cadrul stucturilor centrale şi în instituţii de învăţământ superior ale Ministerului. Pe lângă beneficiile evidente de ambele părţi, atât pentru studenţii care se vor înscrie în programele organizate în marja acestui protocol, cât şi pentru MApN, vom urmări şi facilitarea cooperării dintre instituţiile militare de învăţământ superior şi mediul academic şi de cercetare ştiinţifică din străinătate.” a declarat E.S. Mihnea Ioan Motoc
 
De asemenea, reprezentanţii Ligii s-au declarat încântaţi de deschiderea arătată de catre MApN faţă de viziunea şi proiectele LSRS: 
„Ne dorim ca astfel de protocoale de colaborare să dea naştere unor iniţiative strategice cu impact real asupra comunităţii de studenţi români de peste hotare şi a societăţii româneşti. Încă de la înfiinţare, LSRS a avut printre obiectivele sale principale, facilitarea întoarcerii în şi spre România a tinerilor români cu pregătire academică în străinătate. Acordul cu MApN ne întăreşte speranţa că propunerile SMART Diaspora de atragere a „creierelor” româneşti de peste hotare vor deveni realitate şi vor fi parte a unei strategii naţionale care să recunoască importanţa strategică a studenţilor şi absolvenţilor români de la cele mai prestigioase universităţi ale lumii. Parteneriatul de colaborare reprezintă un pas esenţial în această direcţie şi suntem convinşi că va fi de bun augur atât pentru comunitatea de studenţi din Diaspora cât şi pentru mediul public din ţară. Cei peste 300 de voluntari activi ai Ligii vor continua să pună umărul activ la dezvoltarea României, iar astfel de parteneriate nu ne fac decât să fim optimişti că munca noastră are un impact real.”
 
***
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.