Asociația Techsoup, susținătoarea activităților Europe Code Week în România, dă startul înscrierilor pentru cea de-a patra ediție Meet and Code. Organizațiile non-profit din țară (asociații de elevi, asociații de profesori, asociații partenere școlilor și nu numai) sunt invitate să aplice până pe 10 septembrie 2020, pentru finanțări în valoare de 300 de EURO pentru a organiza evenimente exclusiv online care promovează și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și de programare ale copiilor și tinerilor. În ultimii 3 ani, peste 138.000 de tineri și copii din toată Europa au luat parte la aproape 3.000 de evenimente Meet and Code de programare și tehnologie.

Primele trei ediții Meet and Code din România 
Meet and Code a însemnat până acum peste 8.000 de elevi și studenți din toate regiunile țării care au descoperit tehnologia și programarea altfel decât o fac în mod curent, prin hackathoane la liceu, cursuri de introducere în Scratch pentru elevi din clasele primare din zone rurale, construire de aplicații pentru comunitate, robotică sau ateliere de storytelling digital. Peste 50.000 EURO au fost acordați pentru a finanța 189 de evenimente locale.
 
“Programul Meet and Code este o oportunitate foarte bună mai ales pentru acele organizații non-profit mici din școli care vor să aplice pentru prima dată la o finanțare europeană și vor să facă parte dintr-o mișcare internațională. În plus, anul acesta programul finanțează doar evenimente online pentru a veni în sprijinul creșterii capacitatății școlilor de a gestiona activități în mediul virtual.” - Ana Stamatescu, coordonatorul Meet and Code România.
 
“Meet and Code este mai mult decât un program de învățare pentru tineri. Este un mod inedit pentru aceștia de a experimenta, de a-și dezvolta abilitățile necesare pentru a aduce la viață idei noi pentru o lume mai bună. Este vorba despre descoperirea propriului „potențial digital”, cel mai important atu într-o eră digitală. Educația digitală este una dintre cele mai importante investiții pe care le putem face pentru tânăra generație europeană.” - Mihaela Enache, Marketing Lead SAP România
 
Meet and Code premiază suplimentar cele mai bune evenimente finanțate
În plus față de acordarea finanțărilor pe proiecte, Meet and Code va oferi și premii pentru cele mai creative și originale evenimente online prin care organizațiile nonprofit și-au propus să atragă copii și tinerii spre programare și tehnologie. Organizațiile care primesc o finanțare Meet and Code se vor putea înscrie în Competiția Meet and Code. Premiile se vor acorda anul acesta pentru cinci categorii: Girls do IT!, Community, Diversity, Code for the Planet și Code for Europe. 
 
În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 3 evenimente care vor fi prezentate într-un repozitoriu european de bune practici. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi și un premiu de 2.000 de EURO.
 
Anul trecut, 2 proiecte educaționale din România au fost alese finaliste ale competiției Meet and Code, din mii de proiecte din toată Europa: “Traffic Lights”, coordonat de Asociația Părinților Ioan Slavici din Satu Mare și “Give IT Back to Community”, creat de Asociatia Give It Back din Pitești. 
 
Motto-ul Meet and Code: Empowering a Generation 
Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.
 
Meet and Code 2020 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 35 de țări: România, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Garmania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.
 
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup