OMV Petrom lansează a doua ediție a competiției ”RO SMART în Țara lui Andrei” prin care se pot obține finanțări de până la 45.000 de euro pe proiect, valoarea totală a premiilor din cadrul competiției fiind de 500.000 de euro. În cadrul competiției pot fi înscrise proiecte bazate pe tehnologie și digitalizare care pot îmbunătăți condițiile de viață ale românilor. 
  • 500.000 euro finanțări pentru proiecte SMART pot fi obținute în cadrul  competiției naționale de proiecte „RO SMART în Țara lui Andrei”, proiect  inițiat de OMV Petrom.
  • În perioada 02 aprilie- 27 mai 2019 inițiatorii pot înscrie proiecte în competiție, pe www.taraluiandrei.ro
  • În competiția ”RO SMART din Țara lui Andrei” pot înscrie proiecte instituțiile publice, organizațiile  neguvernamentale sau persoanele fizice în parteneriat cu aceste entități.
  • Domeniile eligibile sunt: educație, sănătate, mediul înconjurător, transport și infrastructură. 
  •  
    Perioada de înscriere a proiectelor SMART este între  02 aprilie - 27 mai 2019, ora 13:00. 
    Se pot înscrie instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, precum și persoane fizice în parteneriat cu instituțiile menționate. Înscrierea se realizează exclusiv online, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. OMV Petrom oferă granturi totale de 500.000  de euro, urmând ca proiectele câștigătoare să primească finanțări și mentorat din partea angajaților OMV Petrom pentru implementarea proiectelor. 
     

    „În prima ediție am finanțat proiecte RO SMART, care au dovedit că prin tehnologie calitatea vieții unei comunități se poate îmbunătăți, iar anul acesta continuăm tradiția. Așteptăm proiecte care fac diferența prin tehnologie și digitalizare în transformarea comunităților de azi în comunitățile viitorului pentru că ne dorim o țară mai bună în fiecare zi”,
    a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

    Descrierea domeniilor competiției:
    Educație SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit digitalizarea curriculei, conectarea mai ușoară între elevi-profesori-părinți sau utilizarea platformelor/ aplicațiilor educaționale, dar și alte proiecte din domeniu. 
     
    Sănătate SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit digitalizarea proceselor/ procedurilor medicale, creșterea calității asistenței medicale, metode inovatoare de monitorizare, diagnosticare și tratament, dar și alte proiecte din domeniu. 
     
    Mediu SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit: eficientizarea consumului de resurse, sisteme de colectare selectivă și reciclare care utilizează tehnologia și soluții digitalizate, controlul plantaților în mod digital, dar și alte proiecte din domeniu.
     
    Transport SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit controlul și optimizarea traficului, gestionarea locurilor de parcare sau de transport public electric, dar și alte proiecte din domeniu.
     
    Infrastructură SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit, îmbunătățirea sistemelor de siguranță, inclusiv alertare publică, reducerea birocrației, sisteme de automatizare a utilităților publice propuse de administrații locale de stat, dar și alte proiecte din domeniu.
    Implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite
     
    OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013. Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite constituie agenda convenită la nivel global de toate statele pentru dezvoltarea durabilă și adresează domenii precum: educația, schimbările climatice, reducerea săraciei. ODD-urile au fost adoptate, inclusiv de  România, ca un model de dezvoltare durabilă până în 2030 
     
    Competiția RO SMART este în linie cu obiectivele privind calitatea educației, sănătatea și dezvoltarea unor orașe și comunități sustenabile.
     
    ODD 11 // Orașe și comunități durabile
     
    ODD 4 // Educație de calitate
     
    ODD 3 // Sănătate și bunăstare
     
    Investiția în educație, sănătate, mediu,  în  comunități SMART,  este un mod de a sprijini prin inovație și tehnologie îmbunătățirea calității vieții, de a contribui la un proces dinamic de transformare a comunităților, de a răspunde mai repede și mai bine provocărilor.  

    ***
    Despre OMV Petrom
    OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 benzinării, la sfârșitul lui 2018, sub două branduri, OMV și Petrom. 

    OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

    OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu 27,8 miliarde de euro plătiți sub formă de taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2018. Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.