Pădurea Copiilor, divizia de Păduri și Sport a asociației ViitorPlus se transformă în Asociația Pădurea Copiilor.  Noua entitate va continua, independent de ViitorPlus, proiectele de împădurire și cele sportive.
 
„Pădurea Copiilor, alături de  voluntari și parteneri corporate, își propune să materializeze noul ei motto : „Creștem Păduri, Terraformăm Comunități!”, prin acțiuni de împădurire (plantare, creștere și îngrijire), schimbarea mentalității la nivel de comunitate prin proiecte educaționale, prin evenimente sportive și acțiuni de protejare a mediului” afirmă Teodora Pălărie, președintele Asociației Pădurea Copiilor.
 
Pădurea Copiilor și Crosul Pădurii vor fi cele două proiecte principale preluate de noua asociație de la ViitorPlus, iar în scurt timp vor fi lansate inițiative menite să terraformeze comunități.
 
De-a lungul anilor, asociația ViitorPlus a dezvoltat și a derulat din ce în ce mai multe proiecte și a crescut organizațional până la o structură complexă având mulți angajați, voluntari, colaboratori și parteneri. Din octombrie 2014, derularea activităților separat, pe două divizii, a decurs în beneficiul proiectelor asociației (așa cum confirmă și Raportul anual 2015), ceea ce a condus natural la decizia de a înființa o nouă organizație independentă care să preia și să dezvolte proiectele diviziei de împăduriri și sport. Asociația Pădurea Copiilor va fi condusă din calitatea de președinte de către Teodora Pălărie alături de care va fi un grup de persoane dedicate misiunii de a continua împădurirea terenurilor degradate și dezvoltării unor proiecte care să asigure dezvoltarea sustenabilă a comunităților defavorizate. Consiliului Director al noii asociații i s-au alăturat Andrei Alexandru Gligor, Adina Săniuță, Paul George Nicolae, Felix Zaharia și Răzvan Chiriac. Experiența în domenii diverse – IT, sport, silvicultură, ecologie, juridic, marketing&comunicare – a fondatorilor Asociatiei Pădurea Copiilor constituie o bază solidă pentru dezvoltarea sustenabilă a misiunii de a crește păduri și de a terraforma comunități.
 
Asociația ViitorPlus va asigura continuitatea activităților întreprinderilor sociale Atelierul de pânză și Recicleta și va continua să deruleze proiectele educaționale Ecoprovocarea, Biroul Eco, Regenesys, amenajarea eco-turistica de la cascada Bigar și Harta Reciclării.  De asemenea, anul 2016 va însemna și lansarea altor proiecte, care vor fi prezentate în curând, după cum confirmă Teia Ciulacu, Președintele ViitorPlus: „Departe de a-și restrânge activitatea, ViitorPlus va dezvolta în continuare proiecte în domeniile – antreprenoriat social, infrastructura de mediu, educație pentru dezvoltare durabilă și voluntariat de mediu. Strategic, ne propunem să lansăm și alte proiecte pe care să le aducem la maturitate și să le ajutăm să se auto-susțină, așa cum se întâmplă astăzi cu Pădurea Copiilor, primul proiect conceput și dezvoltat de asociația noastră.” 
 
Schimbarea juridica din cadrul asociatiei ViitorPlus, vine și cu modificarea componentei Consiliului Director al ViitorPlus: la plecarea Teodorei Pălărie un numar de 6 persoane cu experiență și apropiate asociației va mări numărul de membri care veghează  implementarea unei direcții strategice cât mai bune – Silvia Bogdan, Georgeta Chirană, Doris Stroiescu, Gabriela Iordan, Gabriela Țicu și Lucia Cojocaru.
 
***
Asociația ViitorPlus a fost înființată în 2006 de Teia Ciulacu, Teodora Pălărie și Mircea Ilie, trei oameni pasionați de protejarea mediului înconjurător, care și-au dorit să se implice direct în conceperea și derularea unor proiecte care să le pună pasiunea în practică. ViitorPlus a fost creată cu scopul de a implementa conceptul dezvoltării durabile la nivel de individ, comunități și organizații, prin proiecte practice, economie socială și educație de mediu. 
 
Pentru Întrebări frecvente, vă rugăm să accesați acest link.