Asociatia TechSoup Romania a lansat proiectul ”Responsabilul financiar al anului in mediul ONG”, prin care organizatiile nonprofit au ocazia de a face cunoscuta contributia responsabililor din Departamentul Financiar la cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale romanesti. Initiativa a fost dezvoltata ca parte a platformei dedicate Educatie Financiara pentru ONG-uri, cu sprijinul ING Bank. 

Pentru prima data intr-un proiect dedicat organizatiilor nonprofit,  Educatie Financiara pentru ONG-uri isi propune sa promoveze munca depusa de directorii, managerii, responsabilii financiari si executivi din acest sector.

Departamentul Financiar al unui ONG poarta de cele mai multe ori mai multe responsabilitati decat transpare in mod public. Datorita specialistilor financiari restul echipei se poate concentra pe cauzele sociale fara grija raportarilor financiare sau a platilor. 

Proiectul ”Responsabilul financiar al anului in mediul ONG” are scopul tocmai de a recunoaste in mod public contributia pe care responsabilii din Departamentul Financiar o au la sustenabilitatea si dezvoltarea sectorului nonprofit din Romania. 

Pe pagina educatiefinanciara.techsoup.ro/competitie, organizatiile nonprofit isi pot nominaliza responsabilul financiar si pot pleda pentru el prin povestirea unei situatii in care acesta a gasit o rezolvare pentru care merita sa i se construiasca un monument.
 
Inscrierea se poate realiza pe educatiefinanciara.techsoup.ro/competitie pana la data de 1 iunie 2016.
 
Cele mai convingatoare pledoarii vor fi recompensate cu un monument ridicat simbolic pentru  responsabilul financiar si recunoasterea publica a performantelor lui. In plus, Asociatia TechSoup Romania va acorda trofeul ”Responsabilul financiar al anului in mediul ONG”.

Proiectul Educatie Financiara pentru ONG-uri a fost creat si implementat de Asociatia TechSoup cu sprijinul unei finantari ING Bank. In editia 2014 a proiectului, peste 300 de angajati si voluntari ONG au fost instruiti in domeniul financiar. In plus, educatiefinanciara.techsoup.ro include o colectie valoroasa de resurse de dezvoltare, precum primul e-book de educatie financiara pentru ONG-isti incepatori. 

In prezent, Educatie Financiara pentru ONG-uri a fost dezvoltat ca prima platforma editoriala pentru si despre responsabilii financiari din sectorul nonprofit romanesc si grupeaza o serie de materiale de educatie financiara. Educatie Financiara pentru ONG-uri este si cel mai premiat proiect de educatie financiara pentru acest sector: in 2015 a primit Premiul Special pentru Educatie la CSR Awards, precum si Premiul III pentru Campanii si Proiecte Responsabilitate Sociala la Gala Societatii Civile.

***
Asociatia TechSoup Romania si-a propus ca fiecare organizatie neguvernamentala din tara sa obtina acces la tehnologia necesara pentru a iti indeplini misiunea la adevaratul potential. Organizatia incurajeaza activ si sistematic adoptarea de catre organizatiile neguvernamentale a noilor tehnologii si servicii online. In acest sens, dezvolta constant resurse de invatare pentru toate ONG-urile din Romania, precum Scoala Digitala pentru ONG-uri sau SmartGrants pentru acces facil la avantajele Google AdGrants. 
 
ING Bank este prima institutie financiara internationala care a deschis o sucursala in Romania dupa 1989. ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 84 de milioane de clienti individuali, companii si institutii din peste 40 de tari din Europa, America de Nord, America Latina, Asia si Australia. Directiile de responsabilitate sociala ale ING Bank in Romania sunt educatie financiara si antreprenoriat, educatie pentru grupurile dezavantajate si dezvoltare urbana. Afla mai multe pe ing.ro/ingb/ing-in-romania/responsabilitate-sociala.html.