Roberto Pătrășcoiu a preluat conducerea organizației Habitat for Humanity România. El deține un doctorat în dezvoltare urbană integrată la Universitatea din București și un masterat în managementul fondurilor structurale la Academia de Studii Economice din București.
 
Roberto are o experiență considerabilă în mediul non-guvernamental și management organizațional. Înainte de a avea o carieră de succes în consultanță a fost responsabil cu operațiunile de grant și manager de proiect la World Vision România, în perioada 2009-2015. Munca depusă de Roberto de-a lungul anilor s-a concretizat în proiecte și investiții destinate familiilor în nevoie, cu o valoare cumulată de peste 20 milioane de euro, în domenii precum: dezvoltare rurală, anti-sărăcie, educație, democrație participativă sau sănătate. 
 
“Acasă este locul în care te regăsești după o zi grea de muncă, locul în care te bucuri de căldura familiei și locul în care îți vezi copiii făcând primii lor pași din viață. Cred cu tărie că toți oamenii au dreptul la un cămin sigur și la o locuire decentă. Cu atât mai mult mă bucur că la Habitat for Humanity pot contribui la îndeplinirea acestei misiuni.”, a declarat Roberto Pătrășcoiu.
 
“Habitat for Humanity România este norocoasă să beneficieze de experiența în management și pasiunea pe care Roberto le deține. Sunt convins că entuziasmul și energia cu care va face lucrurile să se întâmple vor ajuta organizația să ofere o locuință decentă mai multor familii în nevoie“, a declarat Mario De Mezzo, membru în Consiliul Director al organizației.
 
Roberto a preluat mandatul în luna decembrie 2016 de la Gabriel Pascal, care a asigurat interimatul, în prezent Director de Programe. 


***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. De 20 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. 
 
Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69,000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

www.habitat.ro