Asociația prietenilor „Camino de Santiago” a organizat împreună cu Turismo Galicia și Xacobeo o conferință despre Camino de Santiago.
Evenimentul va avea loc la Institutul Cervantes din București la dată de 4 aprilie 2017 la ora 19:00.
 
În cadrul acestei conferințe informative despre aceste pelerinaj milenar, va fi lansată Asociația prietenilor „Camino de Santiago”.

Programul conferinței:
● Film documentar: Camino de Santiago, patrimoniu al umanității (10 min., producător: Turismo de Galicia – Xunta de Galicia)
● Prezentare: Camino de Santiago și Galicia (Manuel Rodríguez, specialist din Xacobeo)
● Lansare a asociației prietenilor „Camino de Santiago”: Camino de Santiago și România (Ion Nicolae, președintele asociației prietenilor „Camino de Santiago”)
● Întrebări și răspunsuri
 
Asociatia prietenilor "Camino de Santiago" este alcătuită de un grup de persoane care a descoperit pelerinajul "Camino de Santiago" și vrea să împărtășească experienția pe care a trăit-o pe acest traseu milenar. 
Unul dintre scopurile asociației este să cercetăm datele istorice din Camino de Santiago pe teritoriul României, ca să-l putem semnaliza și străbate în țară.

De asemenea, vrem să promovăm Camino de Santiago în România, atât organizând conferințe și întâlniri, cât și oferind informații pentru toți aceia care își doresc să facă Camino.
 
Mai multe informații despre aceste eveniment le găsesc pe: