Asociația Techsoup, cu sprijinul Amazon Web Services, organizează în data de 10 octombrie 2019, începând cu ora 16:00, un webinar pentru angajați și voluntari non-tehnici din ONG-uri, curioși să înțeleagă mai multe despre cea mai utilizată infrastructură cloud din lume și cum le poate ajuta organizația. Acesta este realizat în cadrul ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.

Participarea la webinar este gratuită pentru organizațiile membre în Programul TechSoup România și se realizează prin completarea formularului de înscriere. Training-ul online va fi susținut de Dragoș Mădărășan, Solutions Architect la Amazon Web Services (AWS) în München, Germania. Termenul limită de înscriere este 8 octombrie 2019. 

Webinarul se va concentra pe informații despre:
• Programul de Credite AWS oferite organizațiilor non-profit prin Programul TechSoup;
• Avantajele utilizării platformei AWS Cloud; 
• Exemple populare de utilizare a creditelor AWS.
 
Programul de credite AWS cuprinde servicii cloud oferite organizațiilor eligibile înregistrate în Programul TechSoup România. Creditele AWS vin în sprijinul societății civile pentru ca organizațiile să-și consolideze activitatea folosind cu eficiență cele mai noi tehnologii și pentru a se dezvolta fără a investi în infrastructura fizică.
 
Aceste credite ajută la economisirea unor costuri de IT prin: utilizarea cu eficacitate a metodelor de colectare, procesare, analiză si vizualizare de date; stocarea bazelor mari de date, precum și prin gestionarea, dintr-o singură consolă, a tuturor serviciilor, platformelor, aplicațiilor și sistemelor AWS ale organizației. De asemenea, creditele AWS  echipează voluntarii, angajații temporar sau alte persoane din organizație, cu desktop-uri virtuale ocazionale, fără acorduri de licențiere pe termen lung.  
 
„Zeci de mii de organizații nonprofit din întreaga lume utilizează Amazon Web Services (AWS) pentru a construi site-uri scalabile și de înaltă disponibilitate, pentru a rula platforme de business sau pentru a gestiona eforturile de strângere de fonduri. Aflați mai multe despre AWS și cum să începeți să beneficiați de avantajele cloud-ului participând la webinar.” - Dragoș Mădărășan, Solutions Architect la AWS München.

ONG Online este un program creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajații și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training gratuit, profesionist și la îndemână în utilizarea tehnologiei sau a soluțiilor online disponibile lor. Pentru a participa la training-urile online (webinarii), organizațiile trebuie doar să fie validate gratuit în Programul TechSoup România, respectiv TechSoup Moldova, un proces care le oferă, în același timp, și posibilitatea de a accesa produse de software sau servicii gratuite de cloud. #ONGOnline  #TehnologiePentruONG
 
***
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei, pentru tineri, profesori și organizații nonprofit. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro
 
Despre Amazon Web Services
De 13 ani, Amazon Web Services este cea mai completă și populară platformă cloud din lume. AWS oferă peste 165 de servicii complet oferite pentru calcul, stocare, baze de date, rețele, analytics, robotică, machine learning și inteligență artificială (AI), Internet of Things (IoT), prin intermediul a 69 de zone de disponibilitate (AZ) în 22 de regiuni geografice, cuprinzând SUA, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Irlanda, Japonia, Coreea, Singapore, Suedia și Marea Britanie. Milioane de clienți, inclusiv startup-uri, întreprinderi mari, precum și agenții guvernamentale - au încredere în AWS pentru nevoile lor de infrastructură, pentru a deveni mai agili și pentru a reduce costurile. Pentru a afla mai multe despre AWS, accesați aws.amazon.com