Odata cu venirea primaverii, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro ofera vizitatorilor informatii despre probleme medicale de sezon si solutii la situatii medicale specifice perioade sarbatorilor pascale.
 
Concret pe site au fost incluse informatii privind afectiunile specifice primaverii, precum astenii, anemii, alergii, raceala, stranut, dar si raceala, guturai sau gripa. De asemenea, sunt prezentate situatiile medicale frecvente in perioada Pastelui: indigestii, intoxicatii, consumul de alcool etc. Informatiile pot fi gasite in sectiunile Pagini speciale si Afectiuni de sezon pe http://lectiadeprimajutor.ro/solutiideprimajutor.
 
Peste 5,5 milioane de romani au beneficiat, pana in prezent, de sfaturile si soluțiile practice oferite in cadrul programului „Lecția de prim ajutor”, un proiect de preventie si educatie pentru salvarea de vieti dezvoltat de ING Asigurari de Viata in parteneriat cu SMURD. Programul ofera publicului larg informații utile privind cele mai des intalnite probleme și urgențe medicale, precum și soluțiile care pot fi puse in practica in siguranta de catre persoane fara o pregatire medicala.
 
Site-ul www.lectiadeprimajutor.ro ofera informatii despre modul in care se recunoaște o urgenta medicala si cum poate fi oferit primul ajutor in cazul hemoragiilor, arsurilor, intoxicatiilor, fracturilor etc., dar si despre preventie si procedura de semnalare a unei situatii de urgenta la 112. Materialele sunt insotite de ilustratii grafice explicative si de filme.
 
In primele cinci luni de funcționare, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a inregistrat peste 20.000 de vizite (dintre care 12.500 de vizitatori unici), fiind vizionate 85.000 de pagini, cu un timp mediu petrecut pe site de 5 minute. Cele mai accesate informatii de pe site sunt solutiile de prim ajutor in cazul fracturilor si afectiunilor coloanei vertebrale, hemoragiilor si realizarea manevrei Heimlich.
 
Pe parcursul anului 2012, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro va continua sa fie dezvoltat de cei doi parteneri ai programului, ING Asigurari de Viata și SMURD, prin adaugarea constanta de noi informații, de rubrici speciale dedicate afecțiunilor și soluțiilor de prim ajutor de sezon, precum și prin includerea de noi aplicații pentru creșterea interactivitații și ușurinței in utilizare (formulare de feed-back speciale, aplicații pentru smart phones etc.) si organizarea unor cursuri de prim ajutor pentru public.
 
Nu in ultimul rand, prin intermediul site-ului www.lectiadeprimajutor.ro orice persoana poate adresa intrebari online medicilor SMURD si primi raspunsuri in 24 de ore. Programul si informatiile sunt disponibile și pe Facebook, la adresa www.facebook.com/lectiadeprimajutor, și pe Twitter, la http://twitter.com/#!/primajutor.

 
***
Partenerii programului
ING Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. Incepand cu anul 1999 este lider al pietei de asigurari de viata. Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati, la care s-a adaugat in 2011 pilonul programelor care ofera “Sanse la viata”.
Pe parcursul anului 2011 ING Asigurari de Viata a dezvoltat noua proiecte de amploare și o serie de proiecte adiacente in domeniul responsabilitații sociale, printr-o investiție totala de 1,24 milioane RON, aferenta programelor derulate. Prin programele destinate salvarii de vieti (care au cumulat anul trecut 41% din investiția totala in responsabilitate sociala a companiei), ING se implica in cauze si actiuni care ofera instrumente pentru preventie si educatie, dar si diagnostic si tratament – asa cum au fost, in 2011, Lecția de prim ajutor, programul pentru punerea in functiune a Sectiei de cardiochirurgie pediatrica a spitalului de copii Marie Curie, initiativa “Copilaria nu trebuie traita in spital” pentru refacerea etajelor 6 si 7 din cadrul Spitalului Fundeni si, nu in ultimul rand, initiativa de sprijinire a SMURD pentru achizitionarea primului avion sanitar.
 
SMURD
In septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a inceput experimentarea unui sistem de urgenta ce functioneaza si in alte tari europene. Acesta avea la baza transferul unui echipaj medical spitalicesc, impreuna cu dotarea necesara, la locul unde se gasea pacientul aflat in stare critica, in vederea acordarii unei asistente medicale de urgenta calificata. Echipajul era condus de un medic pregatit in domeniul anesteziei si terapiei intensive si in domeniul medicinei de urgenta. In aceasta faza de inceput, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare, avea in dotare o singura masina echipata pentru interventie rapida, fara posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmand sa fie transferat la cea mai apropiata unitate medicala cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta. Dupa 21 de ani de existenta, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent in slujba vietii cetateanului roman. Serviciul activeaza in aproape toate judetele tarii, avand in dotare logistica de ultima generatie si fiind deservit de paramedici, asistenti si medici pregatiti pentru a interveni in orice situatie in vederea salvarii vietilor celor aflati in situatii critice sau dificile din punct de vedere medical. 


Pentru mai multe informatii:
Ioana Ursu, Consultant comunicare ING Asigurari de Viata,  tel. 0733 057 890
Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociatia MaiMultVerde,
email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0757 124 124