Proiectul Orasul tuturor este o idee a Federatiei ONPHR (Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania), inscrisa in concursul Restart Romania si care a primit o finantare de 5.000 de dolari in urma Galei Restart Romania, care a avut loc vineri, 16 noiembrie.

Orasul tuturor raspunde la una dintre cele mai stringente probleme cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati locomotorii din Romania. Este vorba de lipsa accesibilizarii, ceea ce face ca  persoanele cu dizabilitati sa fie de cele mai multe ori dependente de familie sau de insotitorul personal.

Existenta unor informatii care sa indice locurile accesibile din Bucuresti, inseamna de fapt cresterea gradului de mobilitate si indepedenta a persoanelor cu dizabilitati.

Proiectul tocmai asta isi propune, sa ofere un instrument online, usor de folosit, care sa indice atat locurile accesibilizate, cat si pe cele neaccesibilizate.

Atat website-ul proiectului, cat si aplicatia de mobil, vor permite utilizatorilor sa vada ce puncte sunt marcate pe harta si sa urmareasca gradul de accesibilitate al acestor puncte (grupate in patru categorii arta si cultura, autoritati si institutii publice, cazare si going out).

Mai mult decat atat, informatiile obtinute de la utilizatori vor fi un mijloc de presiune pentru autoritatile si institutiile publice care nu sunt accesibilizate corespunzator.

Ne bazam pe succesul acestui proiect pentru ca raspunde la o nevoie reala, presanta si a carei rezolvare nu mai trebuie amanata. Mai mult decat atat, nevoia este conturata in jurul unei comunitati deja existente, si anume cea a persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

Este un pas inainte catre normalitate si o societate incluziva, la care sa poata participa deplin si persoanele cu dizabilitati, declara Silvia Ursu, coordonatoarea acestui proiect.

Prototipul platformei a fost realizat cu ajutorul Zitec Romania si poate fi consultat la:
http://orasul-tuturor.dev2.zitec.ro/
Pentru intrebari sau informatii suplimentare: Silvia Ursu, coordonator proiect, silvia.ursu@onphr.ro, 0731.35.65.52