In perioada 28-29 iulie si 4-5 august Plaza Romania si World Wide Fund for Nature- Romania (WWF) le dau intalnire tuturor prietenilor naturii. Micii si marii exploratori pasionati de viata in salbaticie sunt asteptati de echipa WWF cu o serie de activitati educative si distractive.

„Plaza Romania se implica activ in procesul de responsabilizare a consumatorilor sai fata de natura, prin sustinerea  actiunilor WWF. Conform datelor oferite de WWF, numarul ursilor bruni din Romania este in continua scadere si de aceea e important sa tragem un semnal de alarma cu privire la protejarea acestei specii si mai ales asupra mediului in care aceasta traieste. Suntem incantati sa sustinem acest proiect cu o puternica latura educativa”
a declarat Roxana Dumitru, Marketing Director Anchor Grup.

„Orice actiune WWF si orice petec de padure salvat au in spate o munca enorma, din partea multor oameni. Pentru ca o organizatie sa reuseasca sa fie cat mai eficienta, cat mai transparenta si cat mai utila, avem mare nevoie de ajutorul tuturor oamenilor carora le pasa de natura. Avem nevoie de ei ca sa ne ajute in popularizarea programelor, ca sa le aratam autoritatilor ca si prioritatile noastre sunt importante si, mai ales, avem nevoie de ei ca sa dispunem de resursele necesare pentru activitatile noastre. Chiar daca pare greu de crezut, pentru noi orice donatie poate sa fie decisiva. O donatie face diferenta intre a reusi sau nu intr-o campanie, intre a salva sau nu o bucata de natura. Noi facem tot posibilul ca sa le aratam oamenilor munca noastra si sa-i convingem ca ajutorul lor face diferenta”
, a declarat Magor Csibi, director WWF-Romania.

Incepand cu acest weekend toti cei care iubesc natura vor putea admira in Plaza Romania o serie unica de imagini cu padurile din tara noastra, in cadrul expozitiei „Povestile padurii”.

Copiii vor avea parte de povesti pline de aventura, vor face cunostinta cu familia Brunescu, o familie de ursi din Romania si vor invata sa construiasca o casuta pentru ei. Voluntarii WWF le vor povesti celor mici tot ce trebuie sa stie despre cum traiesc ursii bruni in padure, cu ce se hranesc, de ce le este amenintata casa si cum poate fi protejata.

Impreuna cu voluntarii, copiii vor construi o casa pentru Ghinduta, mezinul familiei Brunescu, iar din materiale naturale (pietricele, ghinda, crengi, conuri, frunze, iarba), plastilina si hartie creponata vor fi ajutati sa faca o padure.

Prin joc si activitati practice, copii vor sti cum ar trebui sa arate o casa ideala in padure pentru ursi, vor afla care sunt pericolele care ameninta linistea familiei Brunescu si ce pot face oamenii mari pentru a o proteja.

Copiii vor lasa un mesaj pentru Ghinduta si familia lui, iar cel mai creativ copil il va putea lua acasa, intruchipat de un ursulet de plus marca WWF. Cel mai creativ element din padurea lui Ghinduta va fi rasplatit cu un tricou WWF.

Proiectul WWF dedicat constientizarii publicului larg cu privire la situatia padurilor din Romania va continua si in Bucuresti Mall in weekendurile 11-12 august si 18-19 august.


***
Despre ANCHOR GRUP
Grupul Anchor este prezent in Romania din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata,  avand in portofoliul sau proiecte de retail, residence si cladiri de birouri. Printre realizarile Anchor Grup in Romnaia se numara Bucuresti Mall, primul centru comercial modern din Romania, Plaza Romania, cea mai populara destinatie pentru cumparaturi si distractie din Bucuresti, Shopping MallDova, centru comercial deschis in Chisinau, Republica Moldova, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrata cu un centru comercial si InCity Residences, ansamblu rezidential situat in centrul orasului. Valoarea totala a investitiilor se ridica la circa 250 milioane euro, continuandu-se activ dezvoltarea unor proiecte de anvergura si extinderea platformei de servicii.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)
Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Mai multe detalii la adresa: romania.panda.org.

Sursa: romaniapozitiva.ro