Putem vorbi astazi in Romania despre educatie de excelenta? IRSCA Gifted Education raspunde cu DA! si lanseaza inscrierile pentru editia a IV-a a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, 12-18 iulie 2010, Bucuresti. Inscrierile se fac pana la data de 7 iulie 2010; detalii despre program, module, traineri se obtin accesand pagina: www.irsca.ro. Cursurile se vor desfasura la sediul Liceului Petre Poni, din sectorul 6, iar costul programului este de 185 lei.

Peste 120 de profesori din invatamantul preuniversitar sunt asteptati la un eveniment unic la nivel national si european in domeniul „gifted education”, un training intensiv prin care acestia invata cum sa descopere potentialul fiecarui copil in parte si sa lucreze cu stilurile de invatare potrivite, in functie de personalitatea elevilor, pentru a dezvolta o educatie de excelenta.

„Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele, si nu omul marfa, omul de consum", spune Florian Colceag, Presedinte IRSCA Gifted Education, care considera ca scoala trebuie sa dezvolte tinerilor inclinatia spre cercetare, leadership, management, antreprenoriat si arte si sa contribuie la prestigiul acestor activitati pe plan national si international. Florian Colceag, expert in psiho-pedagogii moderne, doctor in economie si matematician cu renume mondial in pregatirea olimpicilor romani la concursurile internationale de matematica, spune ca fiecare copil are potentialul unui geniu, iar scoala si familia sunt responsabile sa descopere si sa dezvolte potentialul fiecarui copil.

Modulul acestei veri este dedicat sesiunii de „Creativitate si Expresivitate”.

Sunt asteptati sa se inscrie profesori, lucratori sociali, reprezentanti ai mediilor educaţionale din toata tara si parinti interesati de dezvoltarea personala a copiilor, in functie de profilul aptitudinal al acestora.

Modulul „Creativitate si Expresivitate” continua programul Scolii de Iarna a Educatiei de Excelenta, desfasurata in luna ianuarie 2010 la Arad, avand ca obiectiv formarea continua a cadrelor didactice care doresc sa isi dezvolte aptitudinile pedagogice dar si imbogatirea cunostintelor privind alternativele educatiei moderne, bazate pe cele mai inovative metode aplicative de lucru in activitatile scolare si extrascolare din invatamantul preuniversitar si prescolar.

Dascalii care simt nevoia sa isi aprofundeze cunostintele de psihopedagogia excelentei, cat si abilitatile creative si didactice, vor avea prilejul sa intre in dialog cu traineri nationali si internationali acoperind o paleta extrem de atractiva de cursuri, workshop-uri si module, de la gifted education, leadership, mentoring si invatare si memorare rapida la invatare cross-curriculara si inter-disciplinara, creativitate, gandire laterala, comunicare non-violenta, educatie prin experienta, educatie prin arta si prin joc, jocuri educationale inteligente.

"Crizele mondiale nu pot fi rezolvate cu mediocri, ci cu oameni cu abilitati inalte, antrenati sa faca fata la provocarea complexitatii si dinamicii imprevizibile a schimbărilor", avertizeaza Florian Colceag, pentru care viitorul apartine sistemului "gifted education".

Cursurile Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta sunt recunoscute de cel mai mare Consortiu Roman al Tinerilor si Copiilor Capabili de Performanta- EDUGATE, fiind apreciate de organizatii militante pentru educatia copiilor cu abilitati inalte, precum World Council for Gifted and Talented Children, National Center for Gifted and Talented Children (SUA).

 

„Scoala trebuie sa ofere motivatie, sa respecte potentialul unic al fiecarui copil, sa dezvolte programe in parteneriat cu parintii si sa ajute copiii sa se pregatească pentru viaţă. Prin educatia de excelenta profesorii invata sa formeze nu doar sa informeze, devin mentori si asta se vede imediat in rezultatele personale ale copiilor si in sentimentul de apreciere pe care acestia il dezvolta fata de scoala” spune Mihaela Dragus, director general la Fundaţia Genesis, complex scolar privat ai caror profesori au fost initiati in dezvoltarea educatiei de excelenta, de catre profesorul Florian Colceag.

Detalii despre program, traineri, cursuri, workshop-uri si module se gasesc la adresa: www.irsca.ro , www.genesis.ro.

Click si DESCARCA Programul Scolii de vara si formularul de inscriere la SCOALA DE VARA A EDUCATIEI DE EXCELENTA 12-18 iulie 2010, Bucuresti.

Scoala se finalizeaza pentru participanti cu diploma de participare si certificat de competente acordat de IRSCA Gifted Education recunoscute de Consortiul EDUGATE precum si de Inspectoratul Scolar Sector 6 si Casa Corpului Didactic Sector 6.

 

Organizatori:

IRSCA Gifted Education

Consortiul National al Copiilor si Tinerilor Capabili de Inalta Performanta

Fundatia Genesis

Parteneri:

Inspectoratul Sector 6 Bucuresti

Grupul Scolar „Petru Poni”- Bucuresti

 

Detalii despre organizatori:

 

Misiunea IRSCA Gifted Education este descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil printr-o educatie de excelenta.

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; Asia-Pacific Federation of the WCGTC si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei de excelenta.

 

Misiunea Fundatiei Genesis este aceea de a acorda sansa unei educatii sanatoase creand premisele legaturii dintre succesul in cariera si setul de valori personale. Ne dorim sa participam la transformarea sistemului educational romanesc prin readaptarea educatiei, prin canalizarea preocuparilor catre promovarea creativitatii, inovatiei, simtului practic si proactivitatii.

 

Contact

Kristof Lajos

Vicepresedinte

IRSCA Gifted Education

Lajos.kristof@gmail.com

0732.531.039