Scoala Doctorala de Stiinta Politica Universitatea din Bucuresti organizeaza Conferinta Internationala Interdisciplinara Provocari ale Tranzitiei: Experientele Post-Comuniste in perioada 24 – 25 mai 2013.

In 1990 Ralf Dahrendorf afirma ca „dureaza 6 luni pentru a crea noi institutii politice, pentru a redacta o constitutie si legi electorale. Poate sa dureze 6 ani pentru a construi o economie semi-viabila si probabil 60 de ani pentru a fauri o societate civila”. In ce masura se mai poate inca discuta  despre post-comunism? A luat oare sfarsit procesul de tranzitie? Intre globalizare si regionalism – care este dinamica relatiilor internationale?

Obiectivul acestei conferinte este de a explora provocarile tranzitiei si transformarile scenei politice internationale, in urma prabusirii comunismului si dezintegrarii URSS. In acest sens, invitam doctoranzi, cercetatori si cadre didactice universitare din domeniul stiintelor sociale sa participe cu lucrari pe urmatoarele teme (si nu numai):

# teorii ale tranzitiei;
# procese de democratizare;
# elite politice;
# politici socio-economice;
# administratie publica;
# sisteme de partide si sisteme electorale;
# alegeri politice si campanii electorale;
# sistemul juridic;
# cultura politica;
# societate civila;
# reprezentari politice si mass-media;
# relatii internationale si regionalism;
# egalitate de sanse si drepturile omului;
# rolul intelectualului in societatile post-comuniste.

Evenimentul va avea loc in zilele de 24 si 25 mai 2013 la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti (Str. Spiru Haret, nr. 8). In cadrul festivitatii de incheiere, toti participantii vor primi o diploma din partea Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Mai mult, in urma evaluarii Comitetului Stiintific, cele mai bune lucrari vor fi publicate intr-un volum colectiv.

INSCRIERE
Va rugam sa ne trimiteti propunerile dumneavoastra, redactate in limba engleza sau in limba franceza, la adresa doctoralconference@fspub.unibuc.ro pana pe 10 martie 2013.
Acestea trebuie sa contina numele si afilierea institutionala a autorului, titlul lucrarii, un rezumat de 1.500 – 2.000 de caractere si 5 cuvinte cheie. Candidatii ale caror propuneri sunt acceptate de catre Comitetul Stiintific vor fi notificati prin e-mail pana pe 27 martie 2013.

Taxa de participare este de 150 RON (35 EURO) si trebuie achitata pana pe 13 aprilie.


Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: www.fspub.unibuc.ro/doctoralconference

TERMENE LIMITA
Trimiterea propunerilor – 10 martie
Notificarea acceptarii lucrarilor – 27 martie
Achitarea taxei de participare – 13 aprilie
Conferinta – 24 – 25 mai
Trimiterea lucrarilor finale – 30 iunie.