Asociatia Speranta a inceput desfasurarea proiectului “Speranta mea-Microferma”, proiect finantat de catre Fundatia SOROS  prin Fondul de Urgenta, ca rezultat al competitiei de proiecte.

Scopul proiectului consta in functionarea unei intreprinderi sociale-microferma (gradinarit si ingrijire animale),  pentru   a ajuta tinerii seropozitivi din Casa Ashitanoie/Luxemburg si din comunitate sa se autogospodareasca/autofinanteze si sa se integreze pe piata muncii. Casa Ashitanoie /Luxemburg este locuinta protejata pentru persoane cu nevoi speciale, casa sustinuta de catre Asociatia Speranta in comuna Mihail Kogalniceanu, jud. Constanta inca din anul 1998.

Pe parcursul unui an (noiembrie 2011-octombrie 2012), sub coordonarea unui instructor agricol,  cei 14 beneficiari ai proiectului, tineri seropozitivi cu vârste intre 20 si 24 de ani, vor cultiva legume in gradina Casei, vor creste animale si vor primi ajutor pentru orientare profesionala. Trei dintre acesti tineri vor fi angajati pe o perioada de noua luni ca gradinar sau ingrijitor animale. O parte din recolta si din animale  (legume, pui, rate, porci, miei, oua) va fi utilizata pentru alimentatia tinerilor din asezamânt, dar va fi si comercializata.

In luna iunie 2012 se va organiza si un schimb de experienta la microferma cu reprezentanti ai ONG-urilor, ai insitutiilor si autoritatilor judetene: microferma ca model de replicat in domeniul economiei sociale. Rezultatele acestui proiect vor fi anuntate in cadrul unei conferinte de presa.

Proiectul este adaptat la realitatea locala si la potentialul beneficiarilor, oferind locuri de munca in conditiile in care tinerii infectati cu HIV isi gasesc cu greu un loc de munca; sunt marginalizati sau discriminati.

……………………………………………………………………………………………………………

Asociatia Speranta  este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1990 care are ca misiune sa asigure o viata cât mai aproape de normal pentru copiii, tinerii seropozitivi, abandonati si alte persoane infectate/afectate de HIV/SIDA din judetul Constanta. In timp peste 2500 de copii si tineri au primit servicii medicale si psihosociale si 3000 de persoane au fost informate despre HIV/SIDA.

Aflati mai multe despre noi pe www.asperanta .ro