În perioada 11-19 aprilie 2018, Asociația Monomyths găzduiește un curs de formare internațional pe tema “creativitate și inovare în organizații de tineret” pentru reprezentanții a 8 ONG-uri din Spania, Macedonia de Nord, Lituania, Estonia, Grecia, Turcia, Croația și România. Proiectul este co-finanțat prin programul Erasmus+ și își propune să creeze contexte de învățare online și offline pentru 32 lucrătorii de tineret. 
 
Cursul se desfășoară în București și este gîndit un cadru de incubare al ideilor, testare și învățare pentru participanți pe parcursul cărora să aprofundeze metode de creativitate și brainstorming. Totodată, cursanșii își vor dezvolta noi competente-cheie și își vor extinde capacitatea de a implementa intervenții interactive la nivel local pentru tineri NEET și cu oportunități reduse. 
 
Pe parcursul celor 9 zile participanții vor testa metode non-formale de activarea a creativității, brainstorming, vor rezolva brief-uri cu provocări reale ale organizațiilor non-profit pentru care vor propune soluții inovatoare. În ultímele zile, sub îndrumarea formatorilor, vor lucra intens la realizarea unei platforme de e-learning care să găzduiască un MOOC (massive open online course) pe tema creativității, adresat tinerilor și altor lucrători de tineret. 
 
“Cea mai utilizată expresie pe care o auzim ca formatori de la tinerii și lucrătorii de tineret cu care lucrăm este că ei nu se consideră creativi și că nu au capacitatea de a crea noi idei de programe interactive pentru tineri sau de a găsi soluții la problemele comunității. Prin metode experiențiale și interactive specifice contextelor de învățare non-formale și prin schimburi de bune practici, ne-am propus să îi ghidăm în această călătorie a creativității, in care să înțeleagă cum își pot  alimenta creativitatea, care sunt barierele care stau în calea inovației și cum să îi ajute pe tineri să gândească “outside the box”, a declarat Emilia-Alexandra Radu, co-fondator al Asociației Monomyths. 
 
Într-o perioadă în care una dintre prioritățile Uniunii Europene și a statelor membre este de a susține integrarea tinerilor pe piața forței de muncă, prin proiectul “Navigators on Creative Seas” sunt sprijinite organizațiile de tineret care activează la nivel local și internațional astfel încât să ofere contexte relevante de învățare și de dezvoltare a abilităților profesionale și de viață pentru tineri. 
 
Asociația Monomyths susține prin demersurile locale și proiectele internaționale capacitarea lucrătorilor de tineret cu instrumente moderne și atractive de lucru care să îi sprijine pe tineri să dobândească abilități de viață necesare pentru găsirea unui loc de muncă sau lansarea unui start-up: creativitate, capacitatea de a lucra în echipă, acceptarea eșecului ca un proces de învățare, oferirea și primirea feedback-ului, flexibilitate și adaptabilitate. 
 
***
Despre Asociația Monomyths
Asociația Monomyths este o organizație non-profit din București creată la inițiativa unei echipe de specialiști de comunicare și branding pentru ONG-uri. Prin intermediul activităților pe care le derulează, investesc in dezvoltarea competențelor de comunicare și cunoștințelor tinerilor din departamentele de comunicare pentru a maximiza impactul proiectelor sociale pe care le desfășoară. Creativitatea și expertiza membrilor asociației sunt direcționate către tineri și idei, motivație și potențial, valori și viziune. Începând din 2018 au dezvoltat o comunitate internațională de suport online pentru lucrători de tineret – Ideas Ark, prin care se împărtășsec resurse, metode și evenimente pe teme precum educația antreprenorială, comunicăre nonprofit și creativitate.