Asociația Young Initiative organizează un nou eveniment pentru tineri: simularea de proces decizional “Youth Debates for Stronger EU” cu tema „Este educația digitală sigură?”. Tema este una de actualitate, care a ajuns în prim plan în urma izbucnirii pandemiei Covid-19 și la care tinerii sunt invitați să își exprime părerea folosind argumente solide. 
 
Dezbaterea va fi una atipică și va urmări 4 piloni: 
 
Intro - evenimentul va începe cu un joc de cunoaștere al participanților, apoi vor fi prezentate aspectele procedurale ale evenimentului, astfel încât participanții să se familiarizeze cu tema și contextul dezbaterii.
 
Position your country - participanții vor fi invitați să prezinte poziția țării pe care o reprezintă prin argumente solide și acțiuni concrete și vor primi întrebări din partea celorlalți reprezentanți. 
 
It’s negociation time - în funcție de poziția țării pe care o reprezintă, participanții vor fi repartizați în grupuri de interese comune, unde vor fi nevoiți să stabilească o serie de puncte comune împreună cu ceilalți reprezentanți naționali. 
 
Final resolution - ultima parte va cuprinde discuții între reprezentanții tuturor țărilor membre privind rezoluția finală. 
 
Evenimentul va avea loc în data de 13 martie 2021, în format online, și se adresează tuturor elevilor și studenților care/cărora:
 
• Au între 16 și 25 de ani
;
• Au cel puțin un nivel intermediar de limba engleză (pot să citească și să înțeleagă documente);
 
• Le place să dezbată, să găsească puncte comune cu partenerii de discuție și să avanseze soluții originale;
 
• Știu cum să facă research pe o temă de actualitate europeană;
 
• Sunt în elementul lor când trebuie să negocieze ceva și știu cum să îi convingă pe ceilalți să adopte puncte de vedere comune;
 
• Au o motivație autentică de participare și sunt disponibili pentru a fi prezenți la tot evenimentul.
 
Prin participarea la dezbaterea “Youth Debates for Stronger EU”, participanții își vor dezvolta abilitățile de a dezbate într-un mod organizat, competența de a pregăti o poziție de țară și de a o prezenta, precum și abilitatea de a contribui la realizarea unui document comun (o rezoluție). 
 
Mai multe detalii despre eveniment pot fi regăsite aici. De asemenea, persoanele interesate se pot înscrie până la 1 martie 2021, completând formularul de înscriere de aici.
 
Evenimentul este organizat de către Asociația Young Initiative, cu sprijinul financiar oferit de Corpul European de Solidaritate.