Asociația „Un Strop de Fericire” (AUSF), cu sprijinul companiei Metigla, continuă efortul de implicare în educația tinerilor cu iniţiativă antreprenorială. Înscrie-te aici până pe 30 noiembrie. 
 
De ce? 
Având în prim plan nevoia de perfecţionare a competenţelor şi cunoştinţelor antreprenoriale, de echipare cu perspective şi instrumente noi de lucru, am deschis o nouă ediţie a programului YOUNGpreneur.
 
Cui se adresează?
YOUNGpreneur se adresează tinerilor care au început o afacere sau au idei concrete, dar şi determinarea de a pune aceste idei în practică, fiind interesați să îşi dezvolte atât afacerea cât şi noi abilități şi cunoştințe care să îi ducă spre succes.
 
Obiectivul YOUNGpreneur
YOUNGpreneur oferă un cadru de învățare practică bazat pe expertiza unor persoane conectate la problemele şi abordările actuale cu care se confruntă mediul de afaceri. 
De asemenea, programul este inspirat de modele europene de învățare practică, aprofundate de AUSF prin parteneriatele cu organizații de tineret şi instituții de învățământ din țările nordice.
 
Obiectivul pe termen lung este de a dezvolta un mini-incubator de afaceri şi o comunitate cu interese antreprenoriale, care să aducă împreună persoane având o experienţă îndelungată şi relevantă în afaceri, cu tânăra generaţie, dornică să înveţe.
 
Cu ce se diferenţiază YOUNGpreneur?
YOUNGpreneur aduce mai multe elemente care fac diferența în beneficiul tinerilor antreprenori:
 
• Conexiunea strânsă cu mediul de afaceri, bazată pe un parteneriat de tradiție, mentorii pe care i-am adus alături de noi, antreprenori cu experiență, care au crescut afaceri de la zero şi le-au adus în frunte în segmentele lor de business, precum şi lideri de companii cu competențe dovedite în management, strategie, finanțele afacerii, vânzări, marketing şi alte domenii cheie pentru o afacere de succes.
• Abordarea lucrului cu tinerii perfecţionată într-o experienţă de 10 ani în acest sector, bazată pe interactivitate, analiza unor cazuri şi situații practice, suport de mentorat în construirea de către fiecare participant a unui plan de afaceri concret şi realist.
• Oportunitatea unor potențiali investitori, business angels, interesați să finanțeze cel mai bun plan de afaceri şi să îl susţină pentru implementare.
 
Cum se desfăşoară?
Programul se va desfăşura în sistem hibrid, prin întâlniri fizice dar şi online. Se vor alterna activitățile interactive, susținute de mentori şi experți business, cu orele de mentorat individual, în care tinerii vor avea ocazia să beneficieze de îndrumarea acestora, pentru dezvoltarea propriului plan de afaceri. 
 
Cât durează?
Programul durează 3 luni. Atelierele de lucru se vor desfăşura de 2 ori pe săptămână, timp de 2 ore fiecare, restul timpului fiind dedicat lucrului în echipă sau sedințelor de îndrumare pentru dezvoltarea planului de afaceri. 
 
Rezultate
Evoluția fiecărui tânăr participant la program se va măsura într-o competiţie finală, în care aceştia vor susține planul de afaceri, în fața unui juriu cu expertiză în afaceri.
 
Cel mai bun plan de afaceri se va premia cu un premiu de 1000 de euro, conform regulamentului de concurs. Criteriile principale de selecţie în program sunt inovația şi fezabiliatea ideii, precum şi determinarea pentru construirea propriei afaceri. 
 
Nu în ultimul rând, în cadrul acestui program tinerii vor avea contact cu potențiali investitori interesați să îi finanțeze, business angels.
 
Ce ne diferențiază de alte programe similare? 
• Experiența de aproape 10 ani în lucrul cu tinerii; 
• Conectarea nevoilor reale de suport în dezvoltarea afacerii cu experţi din lumea de business; 
• Cei 7 ani în care am organizat Săptămâna Antreprenoriatului, un context practic de învățare a abilităților antreprenoriale pentru liceeni, prin care am cunoscut îndeaproape nevoile de educație antreprenorială şi preocupările tinerilor. 
 
La prima ediţie a programului YOUNGpreneur, premiul oferit de organizator pentru originalitate, viabilitate, calitatea proiectului şi gradul de integrare în plan a ideilor şi conceptelor învăţate în program, a fost acordat unei idei de afaceri care propunea dezvoltarea unor jocuri educaţionale, care să faciliteze cunoaşterea şi învăţarea într-o manieră atractivă şi uşor de abordat, apropiată nevoilor moderne de cunoaştere. 
 
***
Programul YoungPreneur este susţinut de compania METIGLA. Compania activează pe piața din România încă din anul 2000, având o unitate de producție în localitatea Ceptura, județul Prahova. Metigla produce sisteme complete pentru acoperiş şi hale metalice: țiglă metalică, tablă prefălțuită, sistem pluvial, tablă cutată, panouri termoizolante şi profile zincate, la cele mai înalte standarde europene de calitate. Produsele METIGLA sunt comercializate atât în țară, cât şi spre export, prin distribuitori şi constructori. 
 
Parteneriatul dintre Asociația Un Strop de Fericire şi Metigla este unul cu tradiție, compania fiind un exemplu de business bazat pe valori recognoscibile: calitate, încredere şi parteneriat. Pentru mai multe informații despre Metigla, accesați www.metigla.ro.
 
Asociația Un Strop de Fericire se află în anul 10 de activitate în slujba dezvoltării tinerilor, fie că vorbim de cei care trăiesc în zone defavorizate, cărora viața nu le-a oferit până acum prea multe şanse, sau de tinerii excepționali, plini de calități şi de dorința de a realiza cât mai mult, pentru ei şi comunitatea în care trăiesc.
 
În tot acest timp am derulat nenumărate proiecte ca Săptămâna Antreprenoriatului pentru liceeni, O Nouă Şansă, un program care oferă sutelor de copii din mediul defavorizat sprijin la teme sau activități educaționale diverse, Youth Hub, un centru de resurse educaţionale pentru tineri, Şcoala Pentru Viaţă, un program de dezvoltare a competenţelor pentru adolescenţi.