80 de copii aflati in grija organizatiei SOS Satele Copiilor Romania, programul din Bucuresti, au un camin mai bun in care sa invete si sa se bucure de copilarie. Cele 12 case in care locuiesc impreuna cu mamele sociale au fost renovate si eficientizate energetic, prin programul Totul incepe acasa!

Clasa de performanta energetica a celor 12 case a fost imbunatatita substantial, ceea ce inseamna costuri reduse cu intretinerea. GDF SUEZ Energy Romania (care a adoptat de curand marca comerciala ENGIE) si Fundatia GDF SUEZ au investit 350,000 de euro si au implicat peste 100 de angajati in lucrarile de reabilitare.

“Ne-am bucurat sa putem sustine acest proiect social in parteneriat cu SOS Satele Copiilor si Habitat for Humanity, eficienta energetica reprezentand o preocupare prioritara pentru compania noastra. Proiectul se inscrie in axele noastre de responsabilitate sociala de a sustine, pe de o parte, categoriile vulnerabile si pe de alta parte de a incuraja masurile de eficienta energetica in randul consumatorilor de gaze naturale. In plus, sunt mandru si de mobilizarea colegilor nostri care au raspuns de fiecare data cu entuziasm la apelurile la voluntariat si s-au implicat direct in reusita programului”,
a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy Romania.
 
“Sunt incantat ca am reusit impreuna cu partenerul nostru GDF SUEZ Energy Romania sa le oferim copiilor de la SOS Satul Copiilor Bucuresti un camin mai calduros. Le multumesc tuturor voluntarilor si companiilor care au crezut in acest proiect si care au muncit pentru a renova cele 12 case pentru cei 80 de copii care traiesc aici.”, a declarat Mario DeMezzo, director national Habitat for Humanity Romania.
 
„Pentru organizatia noastra, acest proiect a insemnat enorm. Pe de o parte, calitatea vietii copiilor pe care-i ocrotim si a mamelor SOS care locuiesc impreuna cu ei in casele reabilitate a crescut considerabil. Pe de alta parte, costurile utilitatilor au scazut, ca urmare a actiunilor de eficientizare energetica. Fiind vorba despre 12 case, eforturile de intretinere erau imense. Apreciem si multumim tuturor celor care au muncit de-a lungul acestor doi ani de lucrari. Multumim GDF SUEZ Energy Romania, Fundatiei GDF SUEZ si Habitat for Humanity Romania pentru implicarea in viata acestor copii. Actiunile lor vor avea efecte pe termen lung, iar acest aspect este de nepretuit pentru noi toti de la SOS”, a adaugat Diana Podaru, Director Sucursala, SOS Satul Copiilor Bucuresti.
 
La lucrarile de reabilitare au participat 400 de voluntari din 15 tari (SUA, Elvetia, Irlanda de Nord, Italia, Emiratele Arabe Unite, etc) prin reteaua internationala Habitat for Humanity, care au muncit peste 20,000 de ore. Totul incepe acasa! a castigat premiul pentru Proiectul de voluntariat al anului in domeniul social. 
 
Costul total al proiectului s-a ridicat la 450,000 de euro, dintre care 350,000 de euro o reprezinta finantarea din partea GDF SUEZ Energy Romania si a Fundatiei GDF SUEZ si 100,000 de euro contributie Habitat for Humanity Romania.

***
Despre GDF SUEZ Energy Romania
Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ), este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice. GDF SUEZ Energy Romania, care a adoptat de curand marca comerciala ENGIE, este principala filiala a Grupului ENGIE in Romania. Aceasta detine companiile Distrigaz Sud Retele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian si Braila Winds. 
Compania activeaza in urmatoarele domenii: distributie si furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalatiile de gaze naturale si centrale termice si productie de electricitate. GDF SUEZ Energy Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienti, opereaza o retea de 18.500 km, detin doua parcuri eoliene cu o capacitate totala de 100 MW si au aproximativ 3.650 de angajati. www.engie.ro 

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 18 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro
 
 
Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.In acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe www.sos-satelecopiilor.ro sau pe pagina de Facebook - SOS Satele Copiilor Romania.
 
Contact: Ana Ene, Consultant Comunicare, SOS Satele Copiilor Romania, ana.ene@sos-satelecopiilor.ro, 0721263421.
 
Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229.