Pentru cauza înscrisa de Asociatie s-au alaturat voluntari inimosi si entuziasti, de la bloggeri precum Ana Maria Mitrus, Bogdana Dobre, la persoane publice precum Tily Niculae, Dana Rogoz, Kamara, la înotatori profesionisti sau jucatori de polo Silviu Alecu, Lucian Badescu, Drugan Ovidiu, Fulicea Iulia, Muresan Anca, Negoescu Paul, Cobianu Drugan Corina, de la Set Sail NauticSchool.

Acestia vor forma doua echipe sub denumirile de Toti pentru Unu si Unu si Toate panzele sus si vor face valuri pana pe 4 iulie,  inclusiv, si fundraising pentru proiectul înscris de Asociatie în competitie.  
Alo, Prematuritatea este un serviciu cu acoperire nationala, oferit gratuit ce va asigura consiliere, suport si preventie prin informare, iar parintii si viitorii parinti vor beneficia de experienta medicilor din ariile: ginecologie, neonatologie, medicina de familie, psihologie, dar si de experienta unui parinte care a trecut prin aceasta experienta a prematuritatii. 

Alo, Prematuritatea este o contributie la schimbarea sanatatii publice atat pentru mama, copil, dar si pentru familie prin  ȋndrumarea corecta si la timp a gravidei de la primele semne ȋngrijoratoare, poate salva vieti. 
Costurile estimate pentru demararea acest proiect pilot se ridica la aproximtaiv 5ooo euro/ luna, suma ce poate fi obtinuta partial de echipele înscrise la Swimathon.  

Peste 20.000 de nasteri premature. Nou-nascutul prematur este expus riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrala, retard mintal etc. A da nastere unui copil este o adevarata bucurie dar a naste prematur este o adevarata trauma pentru copii si familiile acestora, ceea ce duce la cresterea abandonului noului nascut în maternitati, creste rata divorturilor si a starilor de anxietate/ depresie post-partum.
Spitalizarea prelungita (uneori si luni de zile) pentru recuperarea bebelusului prematur impune accesul limitat al parintilor la el (cateva minute/zi) ceea ce ȋngreuneaza si mai tare starea lor de neliniste si teama privind situatia ȋn care se afla. Parintii nu beneficiaza de consiliere psihologica, nu exista un centru de monitorizare dupa externarea prematurilor si nici îndrumare specializata care sa previna dizabilitatile.
 
Despre Asociatia Unu si Unu 
Este prima si singura Asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple si/sau prematuri si ale familiei acestora si ofera suport pe perioada spitalizarii si dupa externare. AsociatiaUnu si Unu este membra a EFCNI  (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie cu reprezentanti din peste 50 de tari. EFCNI, cu sediul în Germania, este prima organizatie pan-europeana care reprezinta interesele prematurilor si a nou-nascutilor, dar si ale parintilor acestora. Misiunea Unu si Unu este de a îmbunatatii sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie privind nasterea prematura, informare si educare societatii civile privind nasterea înainte de termen, oferirea de suport parintilor cu copii nascuti înainte de termen si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 2 ani. 
Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor, a multipletilor si a parintilor lor din Romania.