În data de 3 decembrie, sute de voluntari din toată țara s-au întâlnit la Gala Voluntariatului din România, un eveniment organizat de Comunitatea ONedu România și iVoluntar – Centrul pentru Voluntariat, cu și despre voluntari, desfășurat în cadrul Casei de Cultură a Studenților din București.

Evenimentul a reunit organizații și voluntari din domeniile Educațional, Tineret, Social și umanitar, Protecția drepturilor omului și activism civic și multe altele. Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, ce are loc anual în data de 5 decembrie, evenimentul și-a propus să caute poveștile oamenilor din teren, care își dedică timpul să schimbe, doneze și să ajute alți oameni sau organizații din țară.

În cadrul Galei Voluntariatului, au fost premiați 16 voluntari și organizații de voluntariat pentru toată implicarea de care au dat dovadă în anul ce tocmai a trecut, în funcție de jurizarea realizată de către persoane și personalități cu experiență la categoria atribuită sau pe baza votului publicului, după cum urmează:

• Educațional:
o Premiul I – Alin Iordache, voluntar în cadrul organizației Cartea Daliei
o Premiul II – Tălmăcel Lavinia-Mihaela, voluntar în cadrul organizației Pionii Regelui
o Premiul III – Maria Pencea, voluntar în cadrul organizației Cartea Daliei

• Tineret:
o Premiul I – Celia Teodora Popa, voluntar în cadrul Asociației pentru Mobilitate Sociala si Educație Democratica
o Premiul II – Kiraly Elizabeth, voluntar în cadrul Asociației pentru Mobilitate Sociala si Educație Democratica
o Premiul III – Turcu Maria, voluntar în cadrul Asociației Tineretul ONU din Romania

• Social și umanitar
o Premiul I - Rusu Maxim, voluntar în cadrul Fundației Academice a Universității Tehnice de Construcții București
o Premiul II – Safar Istvan, voluntar în cadrul Asociației Szigeti Magyar Ifjúsági Szervezet
o Premiul III –Nicoleta Vaia, voluntar în cadrul Asociației Suport Mastocitoza Romania

• Protecția drepturilor omului și activism civic
o Premiul I – Ozana Mirela Țepeș, voluntar în cadrul Salvați Copiii România
o Premiul II – Vasile Porumbaru, voluntar în cadrul Asociației Viitorul Tinerilor
o Premiul III – Alexandru Teleaga, voluntar în cadrul Asociației Agent Green

• Organizația anului

o Premiul I – Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB)
o Premiul II – Asociația JRS România
o Premiul III – Echipa HOSvoluntari - Fundația HOSPICE Casa Speranței

• Premiul publicului
o Mihaela – Elena Pripici, din cadrul Asociației ALUZIVA

De asemenea, evenimentul a fost parte din Anul European al Tineretului astfel că, împreună cu Galantom, platforma de fundraising peer to peer, care aduce împreună oameni de bine: fundraiseri voluntari, donatori și organizații non profit, am acordat și premiul special Cel mai tânăr fundraiser din România, care a revenit gemenelor Diana-Gabriela și Rebeca-Maria, care și-au donat ziua de naștere pentru recuperarea din startul prematur.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul logistic al Casei de Cultură a Studenților din București, care au pus la dispoziție locația evenimentului, cât și de cel al Trofez Shop, Bookster, CraftUp România, IQads, Asociația Mă Bucur de Viață și Web365.ro, care au găzduit platformele evenimentului.

***

Despre Comunitatea ONedu România


Comunitatea ONedu România este o organizație de tineri care construiesc soluții digitale pentru învățământul preuniversitar și voluntariat. Porniți dintr-un grup civic, căutăm soluții la probleme care există și concepem resurse digitale pentru a construi un sistem bine pus la punct. Digitalizarea într-o țară offline se face treptat, de aceea gândim și dezvoltăm soluții digitale și programe pe termen lung, cu un impact major în comunitate.

Despre Centrul iVoluntar

iVoluntar – Centrul pentru Voluntariat este o inițiativă a Comunității ONedu România de a înființa un hub de voluntariat, în care tinerii să găsească sprijin, informații și oportunități de implicare în comunitatea. Inițiativa a venit din nevoia organizațiilor non-guvernamentale de a asigura un management bun voluntarilor, în special celor tineri, astfel că Centrul pentru Voluntariat și-a asumat construirea unui ecosistem de soluții digitale, cât și promovarea celor existente, pentru a ajuta organizațiile non-guvernamentale să dețină certificatul competențelor digitale.