Programul implementat în cele mai importante opt secții de oncopediatrie din țară asigură intervenții psihosociale bazate pe literatura internațională din domeniu, pe practici clinice și, nu în ultimul rând, pe convingerea că un copil este un copil, indiferent dacă este bolnav sau nu și are tot dreptul de a trăi din plin fiecare moment al vieții lui, „are voie” să râdă, să se joace și să fie fericit!
  
În cadrul întâlnirii vor fi trecute în revistă reușitele anului 2016, printre care se numără premierele aduse în domeniul oncopediatric din România, crearea primei aplicații mobile destinate copiilor bolnavi de cancer și conceperea kit-ul terapeutic Leul Curajos. 
 
1764 de copiii au beneficiat de terapii și intervenții puse la dispoziție de voluntarii și specialiștii asociației în anul 2016. 
În cadrul întâlnirii vom prezenta statistici și studii de caz bazate pe munca și experiența clinică, vom susține seminarii intensive despre utilitatea tipurilor de instrumente și tehnici terapeutice dezvoltate în mod specific să răspundă nevoilor copiilor bolnavi de cancer. De asemenea, voluntarii vor avea ocazia sa participe la sesiuni de team-building, discuții și dezbateri.
 
Întâlnirea a fost posibilă cu ajutorul sponsorilor Trelleborg, Kaufland, Leo Club All 4 All Timișoara, Timotion.

***
Despre Asociația Little People România: pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România (8 secții de oncopediatrie) și Republica Moldova (2 secții de oncopediatrie) o serie de servicii de calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate. Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unor intervenții psihologice specializate, pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la creșterea ratei de supraviețuire. În 2006, Asociația Little People România a înființat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul - ce numără astăzi, peste 400 de membri, fiind cel mai mare grup de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. www.thelittlepeople.ro / www.facebook.com/LittlePeopleRomania