Ediția cu numărul 23 a Galei Societății Civile este și cea de-a treia ediție în care am lansat apelul public pentru Tineri Jurați, un grup de tineri cu vârste între 19 și 25 de ani ce urmează să conducă evaluarea proiectelor înscrise în secțiunea „Tineri de Bine”.

Apelul a fost deschis și comunicat public în perioada 19 februarie - 14 martie adresându-se acelor tineri care au inițiat, coordonat și implementat sau care au participant în proiecte în folosul comunității / societății, demonstrând rolul și responsabilitățile lor în cadrul proiectelor.

20 de tineri au răspuns apelului și au generat 20 de povești despre implicare, inițiativă și dorința de a contribui la dezvoltarea societății civile. Le mulțumim tuturor și îi felicităm sincer pentru parcursul lor! Dintre aceștia, 9 tineri au fost selectați pentru a face din echipa de jurizare a secțiunii Tineri de Bine – ediția 2025.

Mai jos vi-i prezentăm pe candidați pe care i-am descoperit cu ocazia apelului lansat pentru echipa de Tineri Jurați.

 

Alexandra Ivașc

Alexandra (sau Ivaşc, cum îi spun prietenii şi oamenii dragi) este omul cu peste 10 ani de experiență în mediul ONGist, al voluntariatelor, care crede că lucrurile se vor schimba în bine doar cu puterea comunității. A activat ca preşedinte de organizație studențească, vicepreşedinte în cadrul celei mai mari federații de studenți din țară şi parte din echipa fondatoare a două inițiative care constituie o cărămidă în plus la schimbare: EdVenture și Pentru Tineri.

 

Alina Bucur 

Alina vede mereu partea plină a paharului și se concentrează asupra calităților oamenilor, nu a defectelor. E convinsă că binele o înconjoară, pentru că până și atunci când nu îl vede, îl simte. Își dorește să facă și ea bine la rândul ei și tocmai de aceea nu spune niciodată nu unui proiect, unei rugăminți, unei provocări. Peste 50 de ani, vrea să se uite în urmă și să spună "N-a fost ușor, dar am reușit".

 

Ana Cosmina Croitoru

Cosmina crede că educația se întâmplă în multe forme și că fiecare are propriul său ritm și mod de a învăța.

 

Ana-Maria Stanciu

Ana-Maria Stanciu aduce oamenii împreună de mai bine de 5 ani în librării, spații de coworking, iar acum în fața blocului. Îi place să studieze despre oameni și comunități, iubește diminețile în cort și orice altă scorneală care îi lasă libertatea de a crea povești. În prezent lucrează cot la cot cu 15 comunități de vecini din București și Ilfov în cadrul organizației IntreVecini, unde organizează și coordonează proiecte de dezvoltare comunitară.

 

Andreea-Sabina Spătariu

Sabina Spătariu studiază Dreptul și este implicată civic în proiecte de tineret încă din 2019. În prezent, este Vicepreședinte al GEYC (Group of the European Youth for Change), unde lucrează pe teme de Democrație și Drepturile Omului, și face parte din echipa Tinerii Votează, o inițiativă care promovează participarea tinerilor la vot și implicarea civică. Este de părere că fiecare dintre noi poate contribui cu un mic gest pentru a aduce schimbări pozitive în comunitățile noastre.

 

Constantin Daniel Pestrea 

Pestrea Constantin Daniel este specialist în marketing și organizarea de evenimente, cu experiență în creșterea vizibilității brandurilor și dezvoltarea parteneriatelor strategice. Activ în domeniul marketingului sportiv, contribuie la dezvoltarea și promovarea cluburilor sportive prin strategii inovatoare. În anul 2024, a coordonat echipa de voluntari la Conferința Internațională EMAC 2024 și a fost premiat de Profi România pentru excelență în marketing digital și employer branding.

 

Culcea Marina-Cristiana

Marina Culcea este licențiată în Sociologie și a absolvit specializarea Resurse Umane ca șef de promoție. Pasionată de protecția mediului și participarea civică, s-a implicat în proiecte cu impact în comunitate. Deși în prezent activează în mediul corporate, continuă să participe activ în societatea civilă. Crede în puterea implicării și își dorește să susțină proiecte ce aduc schimbări reale în societate.

 

Emanuel Adrian Ioan Man 

Adrian face voluntariat de la 14 ani. A fost implicat în structuri de elevi, studenți și tineri și visează să schimbe lumea. Adrian consideră că orice tânăr are potențial, trebuie doar descoperit și pus în valoare. El încearcă să facă asta cu toți tinerii cu care interacționează - crede că nici el nu este mai special, ci a avut norocul să dea de oamenii potriviți care să îl susțină, iar acum duce această atitudine mai departe.

 

George-Marian Matei 

George Matei s-a specializat în comunicare și relații publice și a fost colaborator în cadrul mai multor inițiative culturale, precum Weekend Sessions și Mezanin Market. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității din București în 2024. În viitor speră să dea viață unui mare Muzeu al Memoriei la București, care să le reamintească oamenilor despre ce nu e bine să uităm.

 

Ioan-Iosif Vișan

Crede că o zi reușită începe cu o idee și se termină cu un plan. Care este rezultatul a 7 idei sau 365 de planuri? Rămâne să vedem împreună. De ce suntem aici? Pentru a ne face auziți și a ne consolida încrederea apreciindu-ne reciproc meritele.

 

Ioana Samoilă 

Ioana este o tânără dedicată implicării civice și sociale, cu experiență în coordonarea echipelor de voluntari și organizarea de evenimente educaționale. De-a lungul anilor, a fost activă în diverse inițiative axate pe drepturile omului, educație non-formală și activism social, acumulând competențe esențiale în leadership, management de proiect și strângere de fonduri.


 

Ionuț-Cosmin Cimpoiașu 

Cosmin are 24 ani și a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Masterul de Publicitate din cadrul SNSPA. Toate cunoștințele pe care le-a dobândit în timpul facultății îl ajută să promoveze lucrurile minunate pe care le face împreună cu echipa de la Fundația pentru Copii Ronald McDonald. Cosmin crede că fiecare proiect pe care îl va juriza va avea o poveste emoționantă pe care vrea să o descopere.

 

Iulia Tempea

Iulia Tempea este Manager de Proiect în cadrul Fundației Leaders, unde coordonează programe de leadership pentru liceeni, ajutându-i să își descopere potențialul de leadership. În plus, este voluntară pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități fizice din Brașov, contribuind la proiecte care promovează accesibilitatea și egalitatea de șanse. Crede cu tărie că fiecare acțiune, oricât de mică, poate aduce schimbarea de care România are nevoie.

 

Magdalena Băsescu

„Voluntariatul nu înseamnă doar a oferi timp, ci a pune inima într-o cauză mai mare decât tine.” Magdalena Băsescu are 24 de ani și este voluntară într-o inițiativă civică care susține democrația și participarea tinerilor în politică.

 

Oana Maria Ene

Oana Maria Ene, 21 de ani, studiază Relații Economice Internaționale la ASE și Filologie Turcă-Franceză la Universitatea din București. Project Assistant și Manager de Comunitate la Europuls, coordonează voluntari și proiecte Erasmus+ și CERV. Pasionată de democrație participativă, luptă pentru ca vocea tinerilor să fie ascultată. A organizat evenimente internaționale, a reprezentat România în contexte europene și crede că tinerii sunt o forță a schimbării.

 

Patrisia Elena Moraru 

Patrisia Moraru este activă în sectorul ONG din 2019, având experiență în coordonarea evenimentelor, leadership și strategie. Este deschisă și orientată spre rezultate, având o abordare practică în dezvoltarea echipelor și implementarea proiectelor. Patrisia are abilitatea de a gestiona echipe diverse și de a coordona inițiative complexe, fiind dedicată creării de schimbări durabile în comunități prin colaborare eficientă și strategii inovative.

 

Raul - Florin Lupu

Raul, student la Facultatea de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, activează ca secretar într-un birou notarial. Deși are responsabilități academice și profesionale, se implică activ în proiecte cu impact vizibil asupra comunității, reușind să mobilizeze tineri în jurul acestor inițiative. Este mândru de reziliența sa și de capacitatea de a depăși cu succes situațiile dificile.

 

Sergiu-Antonio Ursa

Sergiu este student masterand la FSPAC, UBB Cluj, și voluntar în FTC, AIESEC, Phoneo, ProVobis, și alte organizații. Îi place nespus de mult să facă voluntariat și este pasionat să descopere ce se întâmplă cu lumea din jurul său - și se întâmplă destul de multe acum.

 

***

Gala Societății Civile este un proiect The Institute.

Partener Principal: Rompetrol
Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl
Parteneri: Globalworth, RetuRo, Helinick, Secom Healthcare
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Parteneri Media Strategici: PRO TV, Rock FM, Euromedia, YOOH
Parteneri Media: IQads, România Pozitivă, Spotmedia, PRwave, Zile și Nopți, Agerpress
Parteneri Tradiționali: Netvibes, MediaTrust

O campanie: Gavrilă&Asociații