Peste 300 de voluntari au adunat in doar cateva ore 50 de metri cubi de deseuri din Valea Saulei si padurea Andronache din orasul Voluntari. Ecologizarea a dat startul campaniei “Ofensiva verde continua!” organizata de catre grupul de presa Reporter in parteneriat cu Ministerul Mediului si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Campania va continua pana in luna noiembrie si va ajunge in judetele Prahova, Vrancea, Teleorman, Galati, Dolj, Constanta, Dambovita si se va intoarce in Ilfov. "In toate judetele vom organiza actiuni de ecologizare, colectare de DEEE-uri si mese rotunde pe diferite probleme de mediu",a declarat Stere Cretu, director general Reporter.

Astazi, intre orele 9.00 si 17.00, in orasul Voluntari se colecteaza DEEE-uri, iar la ora 17.30 va fi organizata o tombola cu premii care constau in aparatura electrocasnica.

"Scopul acestei campanii este sa constientizam oamenii ca DEEE-urile depozitate necorespunzator sunt periculoase, vom incerca sa-i invatam sa recicleze oferindu-le premii, dar daca acest lucru nu este eficient mai tarziu vom da si amenzi", a declarat Mihai Faca, presedintele ANPM.

Cititi articolul integral pe Green Report.