Luni, 23 iulie 2012, Ministerului Mediului si Padurilor, in parteneriat cu Asociatia Environ, a lansat in cadrul Campaniei Baterel si Lumea NON-E seria de intalniri educative «Protectia mediului nu ia vacanta».

Evenimentul, prezidat de Ministrul Mediului, Rovana Plumb si de Secretarul General Adjunct, Elena Dumitru, precede editia 2012 – 2013 a Campaniei « Baterel si Lumea NON-E » derulata de Asociatia Environ in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Garda Nationala de Mediu.

Cu aceasta ocazie, elevii premiati in cadrul editiei 2011 – 2012 a Campaniei Baterel si Lumea NON-E si profesorii acestora , au avut ocazia de a discuta direct, intr-un cadru mai putin formal cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb, despre importanta actiunilor de protejare a mediului si despre rolul campaniilor de educare, in special a celor privind colectarea selectiva si reciclarea, in formarea unui comportament eco-activ in randul generatiei tinere.

D-na Elena Dumitru, Secretar General Adjunct le-a prezentat celor prezenti directiile de activitate ale Ministerului Mediului si Padurilor, in special cele privind managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice si un scurt istoric al programelor de constientizare in scoli subliniind sustinerea acordata acestora la nivelul Ministerului.

Seria de intalniri educative « Protectia mediului nu ia vacanta » face parte din Campania « Baterel si Lumea NON-E » initiata de Asociatia Environ si are ca scop principal stimularea elevilor de a se implica in mod activ in proiecte de acest gen prin interactiunea directa a acestora cu specialisti si autoritati de la care pot beneficia de un transfer important de know-how.

„Astfel de intalniri contribuie semnificativ la cresterea nivelului de implicare atat din partea elevilor cat si a profesorilor in campaniile de educare in special in cele privind colectarea selectiva si reciclarea ceea ce, in final, conduce la crearea unui comportament responsabil privind protectia mediului atat in randul acestora cat si in cadrul comunitatilor din care fac parte. Iar acesta reprezinta un prim pas catre o noua societate a reciclarii" a afirmat Andrei Orban, Presedintele Asociatiei Environ.

Campania nationala de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva „Baterel si Lumea NON-E” se adreseaza elevilor din toate ciclurile de invatamant – primar, gimnazial si liceal – si are ca scop principal implicarea atat a elevilor cat si a profesorilor in realizarea unei retele nationale de colectare si reciclare selectiva (in special a deseurilor de echipamente electrice si electronice – DEEE si a bateriilor si acumulatorilor uzati). Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Garda Nationala de Mediu si Ministerul Mediului si Padurilor.

 
###
Despre Asociatia Environ
Asociatia Environ – marca inregistrata in managementul deseurilor electronice si electrocasnice – este o organizatie neguvernamentala care regrupeaza importatori, producatori, retaileri si reciclatori. Scopurile Asociatiei Environ sunt: constientizarea la nivelul publicului larg a importantei colectarii selective si reciclarii D.E.E.E. precum si managementul acestei categorii de deseuri.Asociatia ENVIRON a dezvoltat un sistem eficient propriu de preluare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in concordanta cu legislatia in vigoare si cu respectarea obiectivelor Strategiei Nationale pentru Gestionarea Deseurilor si a Planului National de Gestionare a Deseurilor, in conditiile unei optimizari permanente a costurilor de operare.Asociatia ENVIRON este o organizatie deschisa atat producatorilor care doresc sa adere ca membri cat si celor care, fara a deveni membri, solicita incheierea unui contract de transfer de responsabilitate.