Atelierul de carte@MTR va invita in perioada 7-12 iulie, sa vedeti pas cu pas, cum decoreaza cabina de proiectie in lemn de brad si hartie manuala.

Deseuri de hartie, flori, panze, iarba, rasini naturale si lemn se vor metamorfoza in hainele de gala ale cabinei de proiectie din curtea interioara a Muzeului.

Hartia manuala va fi turnata sub forma unei pelicule de film in trei secvente. Prima, „Destramarea” va fi sugerata prin hartie manuala cu insertii de flori si textile; a doua, „Aratarea” prin hartie manuala cu insertii de plante si text si a treia „Zmeul Tesator” prin hartie manuala simpla stantata in forma de cruce.

Daca nu sunteti curiosi sa asistati la alchimia elementelor, organizatorii va asteapta la evenimentul de lansare, duminica, 12 iulie, ora 21:00, cu o cabina de proiectie gata imbracata, pregatita sa ruleze un film mut, ilustrat muzical de ansamblul Einuiea.

„Vesmant de hartie pentru cabina de proiectie” este un proiect realizat de Muzeul Taranului Roman si Atelierul de carte cu sprijinul www.PETOCURI.ro.