Joi, 12 iulie 2012, a avut loc lansarea oficiala a Centrului PICAS Brasov. Evenimentul a avut loc in cadrul unui seminar de diseminare a rezultatelor obtinute in primele sase luni de activitate ale centrului PICAS Brasov si a rezultatelor generale ale proiectului PICAS.

La lansare au participat dna. Ana Elisabeta Fleseriu - subprefect al judetului Brasov si dl. Romer Ambrus Sandor - director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

Pana in prezent, peste 800 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca in constructii s-au adresat Centrului PICAS Brasov. Acestea au vizat posturile disponibile oferite de cele 227 de companii din sectorul de constructii care au apelat la serviciile centrului.

Centrul PICAS Brasov ofera asistenta si consiliere specializata gratuita atat persoanelor care isi cauta un loc de munca in constructii cat si companiilor ce sunt in cautare de forta de munca.

In cadrul proiectului PICAS a fost dezvoltata o aplicatie web specializata pentru forta de munca din sectorul constructiilor, www.picas.ro, aplicatie ce reprezinta punctul de intalnire intre cererea si oferta de locuri de munca. Persoanele cu diverse calificari in constructii ce isi introduc in portal datele de contact, calificarea si postul vizat, pot fi contactati in vederea angajarii.

 
***
Informatii suport
Proiectul Puncte de Informare, Consiliere si Asistenta Specializata pentru somerii din sectorul de constructii (PICAS) este implementat de Casa de Meserii si Constructii (CMC) in parteneriat cu Sempla SRL (partener transnational din Italia) si Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca(ANOFM) si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni”.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010 – august 2013 si se adreseaza somerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov; Centru, Nord-Est, Sud-Est. In aceste zone au fost deschise 4 centre regionale (Bucuresti, Brasov, Galati si Iasi) unde persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot beneficia in mod gratuit de urmatoarele servicii: evaluare si consiliere profesionala, cursuri de formare, certificare de competente si sprijin in gasirea unui loc de munca.

 

Sursa: picas.org.ro