Centrul de Resurse pentru Participare Publica – CeRe va premia in cadrul Saptamanii Europene a Participarii Cetatenesti, pe 23 septembrie, primariile care si-au deschis usile si urechile pentru a asculta parerile cetatenilor, ONG-urile care au reusit sa schimbe decizii in favoarea beneficiarilor lor, cetatenii cu initiativa care au atras atentia autoritatilor pentru a rezolva o problema in comunitate.

In perioada 1 – 31 august au loc inscrierile in Depozitele CeRe a povestilor de succes de implicare a cetatenilor in decizia publica. Toate proiectele inscrise pana in data de 31 august vor intra in competitia pentru cea de-a doua editie a Galei Premiilor Participarii Publice, organizata de CeRe, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si The Ark.

Editia de anul acesta va introduce doua categorii speciale: premiul pentru implicare   civica in regenerarea urbana si premiul pentru tineri in actiune.
Dupa inscrierea proiectelor in competitie, acestea vor fi evaluate de catre un juriu de format din: lideri ai societatii civile, experti in administratia publica, reprezentanti ai companiilor, lideri si formatori de opinie.

Pentru a participa in competitie, cei care au mobilizat resurse pentru ca cetatenii sa aiba un cuvant de spus in adoptarea deciziilor publice care ii privesc trebuie sa isi inscrie povestea in Depozitele CeRe astfel:

Pasul 1: Accesati www.ce-re.ro/ depozite

Pasul 2: Descarcati si completati formularul de inscriere (nu uitati ca puteti consulta ghidul de completare)

Pasul 3: Trimiteti formularul la depozite@ce- re.ro, prin fax la numarul 031 1050 755 sau prin posta la adresa Str. Petru Maior nr 9, sector 1, Bucuresti, dar nu mai tarziu de 31 august 2010.
Pentru nelamuriri in completarea formularului, ne puteti scrie la adresa de email depozite@ce- re.ro sau la telefon 031 1050 755, persoana de contact Alexandra Duta.

Daca doriti sa citi mai multe despre prima editie a Galei Premiilor Participarii Publice  si despre proiectele premiante, puteti accesa linkul www.ce-re.ro/ premii.